Az Európai Unió által finanszírozott Inclusion projekt keretében a Budapesti Közlekedési Központ szeretné jobban megismerni, hogy a város hogyan tud a speciális igényű utasok, közlekedők számára minél jobb feltételeket biztosítani a közösségi közlekedésben.

A BKK Zrt. és a Járókelő Közhasznú Egyesület közös kampányt indított, melynek célja, hogy feltárja a vak és gyengénlátó, ill. a mozgásukban korlátozott utasok, a babakocsival vagy nehéz csomaggal közlekedők, a turisták, és a huzamosabb ideig Budapesten tartózkodó külföldieknek a közösségi közlekedés használatához kapcsolódó speciális igényeit és a közlekedésükhöz szükséges speciális szolgáltatásokat.

Ennek érdekében a Járókelő Közhasznú Egyesület honlapján olyan bejelentő felületet hozott létre, amelyen keresztül az INCLUSION projekt célcsoportjai bejelenthetik a budapesti közösségi közlekedéshez való egyenlő esélyű hozzáféréssel, annak akadálymentességével kapcsolatos észrevételeiket, de akár a jó példáikat is. A kampány végén feldolgozzák a beérkezett információkat, amelyeket később a közösségi közlekedési szolgáltatások fejlesztési javaslataiba beépítenek.


Akadályok nélkül

Budapesti közlekedésed során az akadálymentességgel kapcsolatban problémát észlelsz vagy javaslatod van?
Írd meg a JÁRÓKELŐ weboldalon és küldj fotót (vagy akár videót) is a megoldásra váró problémáról! Ha jó példát látsz, azt is örömmel fogadják!

A bejelentő felület itt érhető el: https://jarokelo.hu/akadalyoknelkul