A SINOSZ Csongrád Megyei Szervezete Egészség programsorozatának utolsó idei programja is újdonságot tartogatott a résztvevők számára. 2019. november 27-én ezúttal Koncsek Krisztina gyógytornász, TestSzobrász és egészségtantanár rendelőjébe látogattunk el, ahol számos eszközzel felszerelt tornaterem is rendelkezésre áll.

Foglalkozásunkat Albert Miklós vezette, aki bevezetésképpen érdeklődött a résztvevők egészségi állapotáról, majd néhány egyszerű egyensúlygyakorlatot végeztetett velünk. Ezután megismerhettük a speciális egyensúlyfejlesztő és mozgásterápiás eszközöket, melyeket – egymást segítve – próbálhattunk ki.

A játékos feladatokat az eszközökön egyensúlyozva végeztük, melyek nemcsak testileg, de szellemileg is kellemesen fárasztóak voltak, hiszen koncentrálnunk kellett folyamatosan. Ezúttal is rengeteget nevettünk, igazán jó csapat jött össze.

Zárásként jó pár hasznos tanácsot kaptunk: Hogyan ajánlott felkelni fekvő helyzetből? Hogyan kelhetünk fel kéztöréssel járó baleset esetén? Ezek mind olyan hasznos tanácsok, melyeket érdemes megfogadni minden korosztálynak. Miklós megdicsérte a csapatunkat, hozzátéve, hogy az óra során végzett gyakorlatok teljesítése még a fiatalok számára is kihívást jelent. Javasolta, hogy a foglalkozás elején gyakorolt egyensúlygyakorlatokat otthon is végezzük el mindennap, ezáltal reméli, hogy a legközelebbi találkozásunkon már mindenki imbolygás nélkül tudja végrehajtani a feladatokat.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Idősügyi támogatási keretéből valósítottuk meg. Köszönjük Koncsek Krisztina és Albert Miklós munkáját, hogy útmutatást kaptunk egészségünk megőrzéséhez, fejlesztéséhez. Köszönet Vörös Zsolt jelnyelvi tolmácsnak a kommunikációs akadálymentesítésben való közreműködéséért.

Nagy Éva Mária

KÉPEINKET ITT TETTÜK KÖZZÉ, KATTINTS IDE, NÉZD MEG!