Kedves Tagjaink!

A SINOSZ Békéscsabai Helyi Szervezete a SURI Alpaka Farmra szervez látogatást, ahol megismerhetjük ezeket a háziasított, rendkívüli finomságú gyapjukról ismert dél-amerikai, teveféle állatokat.

Rövid ismertető a SURI Alpaka Farmról:
„Farmunk története több mint 10 éve azzal indult, hogy friss házasként közös életünket kezdtük tervezni. Építész végzettségünk ellenére mind a ketten úgy döntöttünk, hogy a mérnöki hivatás helyett inkább az állattenyésztést választjuk. Kezdetben lakásunk kis mérete miatt főleg hüllőkkel és rágcsálókkal foglalkoztunk. Pár év alatt nyilvánvalóvá vált számunkra,  hogy ehhez az életformához nagyobb térre, és kevesebb szomszédra van szükségünk, ezért úgy döntöttünk, egy farmot alapítunk.
Először hobbiállatokat vásároltunk,  számukra alakítottunk ki istállót és legelőt. Ahogy velük foglalkoztunk, megtapasztaltuk az alpakatartás szépségeit és nehézségeit, és felismertük a benne rejlő kiaknázatlan lehetőségeket.”

Látogatásunk során nemcsak nézelődni lehet a farmon, hanem foglalkozni is lehet az alpakákkal: simogatni és etetni az állatokat, sétálni. A tulajdonos mesélni fog a farmról és az alpakákról, ezért jelnyelvi tolmácsolást is biztosítunk.

Jelentkezési határidő: szeptember 9-én 12.00-ig
A létszám korlátozott: programunkra csak az első 10 fő jelentkezését tudjuk fogadni!

Programidőpont: 2021. szeptember 11-én, szombaton, 12 órakor

Helyszín: Csabaszabadi, Beliczey-major – TÉRKÉP ITT
Találkozó: 11:45 kor a majorban

Megközelítés:

  • autóval Békéscsaba felől 20 perc
  • busszal és gyalog: Csabaszabadi buszmegállóból 18 perces sétával

A programot a SINOSZ SzÉP keretében rendezzük meg, a részvétel ingyenes.

Kérjük, jelezd részvételedet határidőig a szokásos elérhetőségeken, Nagy Attila szervezeti ügyintézőnél:

  • SMS-ben: +36 70 377 57 29
  • e-mailben: bekescsaba@sinosz.hu
  • vagy személyesen ügyfélfogadási időben a SINOSZ Békéscsabai Helyi Szervezetében!
Egyelőre csak egy csoport látogatását tudjuk megvalósítani, de ne bánkódj, ha most kimaradsz belőle! Ha a program után sok érdeklődő lesz egy hasonló látogatásra, akkor még 2-3 csoportot szervezünk újabb időpontokra.