A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége 2019. május 11-én, Budapest, Benczúr utcai székházában tartotta meg országos küldöttközgyűlését. Az esemény keretében történt meg a 2018. évi SINOSZ Kiválóság-díjak, valamint a Tiszteletbeli Tag elismerés ünnepélyes átadása.

Idén már 8. alkalommal került sor a Kiválóság-díjak odaítélésére. Az elismerésben minden évben a SINOSZ 3 legeredményesebb megyei szervezete és egy helyi szervezete részesülhet, előző évi tevékenységük alapján.

A megyei szervezetek közül az alábbi három részesült Kiválóság-díj elismerésben:

  1. helyezett: Heves Megyei Szervezet (elnök: Budavári Péter, titkár: Domboróczki Tamás Károlyné Eszter, gyöngyösi ügyintéző: Somogyi Magdolna)
  2. helyezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezet (elnök: Bodogánné Orosz Dóra, titkár: Éberhardt Fanni/Márföldi Kitti)
  3. helyezett: Csongrád Megyei Szervezet (elnök: Tóth László, titkár: Zombori Andrea)

A helyi szervezetek közül Kiválóság-díjat kapott: Gyulai Helyi Szervezet (elnök: Kissné Szilágyi Judit, ügyintéző: Mészáros Eszter)

Gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk minden díjazott szervezetnek!

♦  ♦  ♦

Az Országos Elnökséghez előzetesen érkezett felterjesztések és a testület javaslata alapján az Országos Küldöttközgyűlés Tiszteletbeli Tag címet adományoz olyan kiemelkedő személyeknek, akik a siket és nagyothalló személyekért, ill. a Szervezetért kiemelkedően sokat tettek.

2019. évben Lenkovics Károly érdemelte ki a Tiszteletbeli Tag címet.

Lenkovics Károly Tiszteletbeli Tag címet kapott

Károly 1969 óta, 50 éve a SINOSZ Somogy Megyei Szervezetének tagja.

1992-ben kitüntetést kapott a kiváló társadalmi munkájáért, amit 1993-ban a Cházár András-emlékérem bronz fokozata követett. 2018-ban a Somogy Megyei Elnökség egész éves aktív és segítőkész munkájáért jutalomban részesítette. Kaposváron a jelnyelvi tolmácsszolgálat és a hozzá tartozó váró helyiség, a szervezet irodája, a klubterem és az ahhoz tartozó terasz, illetve a mosdók teljes körű felújításában vett részt mint önkéntes. A SINOSZ balatonfenyvesi üdülőjének építkezési és felújítási munkálataiban több alkalommal is részt vett.
A tagság nagyon büszke rá, amiért olyan sok önkéntes munkát végzett és végez, a mai napig is. A programoknál ott segít, ahol csak tud. Ez a segítő szándék nemcsak a Szervezeten belül mutatkozik meg, hanem a tagtársainak való segítségnyújtásban is.

Lenkovics Károlynak szeretettel gratulálunk, e címmel is megköszönve a Szövetségünkért és tagtársaiért végzett odaadó munkáját!