Mivel 2017-ben május 22. a személyi jövedelemadó-bevallás beadási határideje, ezért május 11-én du. 4 órára terveztük az adóhatósági programsorozatunk második fordulóját, ahol a bevallással kapcsolatban felmerült kérdésekre kaphattak választ az érdeklődők, esetleg hiánypótlásra, bevallásjavításra, kiegészítésre volt lehetőség.

A NAV munkatársa készségesen állt a tagok rendelkezésére, minden segítséget és információt megadott a hallássérültek számára.

Mik is voltak ezek?

  • Az ügyfélkapuval rendelkezők már március közepe óta érhetik e a NAV által készített szja-bevallási tervezetet. Sőt már azok is megkapták a tervezetet a hivataltól, akik március 16-ig kérték annak postázását.
  • Aki egyetértett a NAV által készített adóbevallási tervezettel, annak további teendője nincs, a dokumentumot tehát nem kell visszaküldeni a NAV-nak és nem kell az ügyfélszolgálatokra sem bevinni, ugyanis az minden további adminisztráció nélkül, automatikusan hivatalos adóbevallássá válik május 22-e után.
  • Akik megkapták a tervezetet papíron és nem értenek egyet az abban szereplő adatokkal, azok május 22-ig a 16SZJA nyomtatvány kitöltésével tudják bevallási kötelezettségüket teljesíteni.
  • Aki időközben regisztrált az Ügyfélkapura, az új elektronikus felületen egyszerűbben, saját számítógépéről tudja módosítani, kiegészíteni bevallási tervezetét.
  • Ha a NAV hiányol valamilyen adatot, arról mindenképpen érkezik értesítés a postán megküldött tervezet mellett. Ez esetben, amennyiben nincs más eltérés az adatokban, csak a mellékelt kiegészítő adatlapot kell kitöltve visszaküldeni a NAV-nak.
  • Akik élni kívánnak az 1+1 százalékos felajánlási lehetőséggel, nem kell megvárniuk a május 22-i határidőt, egyszerűen az új felületen keresztül is be lehet nyújtani a nyilatkozatot, akár a bevallástól függetlenül is.

Eredményes és hasznos programon vehettünk rész a NAV munkatársainak jóvoltából, köszönjük!