A SINOSZ Békés Megyei Szervezete 2017. augusztus 26-án egészségnapot tartott, amelyen mintegy 30 fő vett részt.

A program keretében a Regionális Wellness Egyesület munkatársai végeztek szűréseket, méréseket. Sor került vércukorszintmérésre, koleszterinszint-mérésre, és a húgysavszintet is megmérték a vérben, ami az ízületi megbetegedésekért is felelős.

A szemünk állapotát is ellenőrizhettük, mert a Junior Optika munkatársa, K. Szabó Zoltán idén is elfogadta meghívásunkat. Gépi vizsgálat segítségével ellenőrizte, hogy megfelelő-e a szemüvegünk erőssége vagy esetleg érdemes lenne egy újabb vizsgálatra elmenni. A szemnyomásméréssel pedig az esetleges zöldhályog megbetegedésre lehet következtetni.

Az idei évben a legnagyobb érdeklődés mégis a féldrágaköveket övezte. A Borostyán Gyógynövény- és Ásványbolt vezetője, Bartyik Edit tartott a tagok számára egy általános tájékoztatót az ásványok gyógyítási mechanizmusáról. Először mindenki húzott egy ásványt, ami az övé is maradt. Edit elmondta, hogy nem véletlen az, hogy melyik ásványt húzták. Kiderült, hogy valóban, hiszen amit az adott ásvány gyógyít, az azt kihúzó valóban rendelkezett olyan problémával, betegséggel. Megtudtuk, hogy rezgésen alapul a féldrágakövek gyógyító ereje, és megtanultuk, hogyan tisztítsunk meg egy követ, hogy az jótékony hatását kifejthesse. Az asztalra kihelyezett ásványokat ezek után megrohamozták tagjaink és kérdésekkel árasztották el Editet, aki nagy tapasztalattal és hozzáértéssel válaszolta meg azokat.

Hagyományos T.É.M.A.-programunk idén is elérte célját és egyben gazdag élményekkel zárult.

Fekete István helyi elnök