Táplálkozás és légzés – az egészséges élet alapja címmel

két előadást tartottunk a Veszprém Megyei Szervezetben június 2-án és június 10-én.

Tagjaink tájékoztatást és gyakorlati tanácsadást kaptak e két eseményen az egészséges életmód fontosságáról. Az emésztőrendszerünk egészsége kulcsfontosságú az általános jó közérzetünk érdekében. Sok betegség alakul ki a helytelen táplálkozás, a mindennapos mozgás hiánya és az elégtelen vízfogyasztás, valamit a stressz miatt.

Jelentősen megnőtt a laktóz- és gluténérzékenységgel küzdők száma, ezért ez a két előadás gyakorlati tanácsokkal segített tagjainknak a témában.

Gelencsér Jolán, a népszerű Főzés/Háztartás SiketVlog háziasszonya 3 egészséges ételt készített nekünk: brokkolikrémet, almasalátát és túrógombócot. Mindhárom étel teljesen laktóz- és gluténmentes (a gombóc laktózmentes túróból készült!), nagyon egyszerűen elkészíthető, laktató, egészséges és nagyon finom.

Lázár Andrea természetgyógyász az emésztőrendszer gyakori megbetegedésének elkerülésére hasznos tanácsokkal látott el minket. Bemutatott pár egyszerű jóga-, majd légzőgyakorlatot, melyeket bármikor, bárhol, bárki elvégezhet.  Ezek a technikák segítenek lecsendesedni és befelé fordítani a figyelmünket a mindennapi stresszes helyzetekből. Majd a közösen elkészített és elfogyasztott házi ételek gyógyító erejéről beszélt.

Gyomorpanaszokkal küszködő vagy csak egészséges ételre vágyó tagjaink részére két könnyen elkészíthető szendvicskrémet, napraforgókrémet és hagymakrémet készített.

Egyszerű tippeket is kaptunk a gyomorpanaszok enyhítésére és végül személyre szóló tanácsokkal látta el az érdeklődőket Andrea.

Ezek a tájékoztatók az egyének felelősségére is felhívták a figyelmet és megmutatták, hogy mit tehetünk természetes úton mi magunk is a szervezetünk egészséges működéséhez.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Gelencsér Jolánnak és Lázár Andreának a remek előadásokért és a sok hasznos információért.

Előadássorozatunkat a T.É.M.A.-program keretében szerveztük.