dr. Pappné Boczor Margit közreműködésével egészséges életmód elsajátítására ösztönző előadást tartottunk a Győri Helyi Szervezetnél, Ételed legyen gyógyítód! címmel. Az egészséges táplálkozás fontosságának kihangsúlyozása volt a legfőbb szempont a délután során, ami előadás és az azt követő kötetlen beszélgetés formájában valósult meg. Ez utóbbi az egyedi esetek megvitatására összpontosított, így a résztvevők közvetlen úton, szakértőtől kaphattak választ saját problémáikra és nehézségeikre.

Az elhangzottak alapján a helyes táplálkozással elősegíthetjük egészségünk és vitalitásunk megőrzését, megelőzhetjük számos betegség kialakulását. Rossz szokásainkat gondos odafigyelés mellett megváltoztathatjuk, kialakíthatjuk saját utunkat, ahol önmagunk segítségére lehetünk egészségünk megőrzésében.

Az előadás során elhangzott hasznos információk könnyűszerrel beépíthetőek mindennapjainkba. Az elméleti tudást egészséges ételek kóstolásával gyakorlati példák útján is szemléltettük. Az őszi és téli időszak beköszöntével különösen fontos a kellő mennyiségű vitaminbevitel, így elsősorban gyümölcsök és zöldségek fogyasztására fókuszáltunk.

Programunk a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

Varga Lívia megyei titkár