A Fejér Megyei Szervezet elmúlt féléve bővelkedett programokban, melyeken szép számmal jelentek meg érdeklődők. Ezekről az eseményekről egyben szeretnénk beszámolni – reméljük, mindenki talál egy-egy vagy több szép emléket.

Februárban farsangi mulatságot tartottunk a Szervezetben, ahová – bár nem volt kötelező, majdnem mindenki jelmezben érkezett. A hangulat remek volt, a kicsiktől a legnagyobbakig mindenki jól érezte magát.

29-én Budapesten, a Millenárison rendezett Űrkiállításra látogattunk el, ahol az űrutazásról és az űrkutatásról kaphattak rengeteg információt az érdeklődők – a jó hangulat és élmény garantált volt az egész napos programon.

Márciusban a nemzetközi nőnap alkalmából egy kis süteménnyel kedveskedtünk a hölgyeknek, a 11-i, pénteki klubnapon, ami remek levezetése volt Juhász Ferenc esélyegyenlőségi referens nagy sikerű előadásának, melyet itt is szeretnénk megköszönni.

Egy héttel később, 18-án, már húsvétra készültünk egy kis kézműves foglalkozással, ahol a gyerekek a festett tojásoknak készíthettek apró fészkeket. Nagyon kreatívak voltak, csakúgy, mint a szüleik is: szép húsvétváró alkotások születtek. A fiúk locsolkodtak is, a lányok pedig csokitojással köszönték meg nekik, hogy ebben az évben sem hervad a szépségük, hála az öntözésnek. Másnap a Székesfehérváron rendezett Húsvéti Csokoládé- és Édességfesztiválra is kilátogattunk, ahol kóstolót is kaphattak a résztvevők a különböző kézműves finomságokból.

Május 8-án Tác-Gorsium római kori település feltárt és részben restaurált környezetében szintén egész napos program keretén belül látogattak el az érdeklődők a Floralia tavaszünnepre, mely a római korban Flora templomának felszentelését ünnepelte. Napsütéses, szép időben, a szabadban tartott rendezvény programpalettáját császári bevonulás, gladiátorjáték, korhű felvonulás, római lakoma, ókori gyermekjátékok és kézműves vásár, gladiátoriskola, római kori esküvő és divatbemutató színesítette.

Reméljük, a következő időszakban is hasonló élményekkel gazdagodhatunk majd, melyeket szívesen osztunk meg mindenkivel a jövőben is.

 

Szeredi Krisztina megyei titkár