2016. október 29-én, szombat délután a SINOSZ T.É.M.A. Plusz pályázat keretén belül tartottuk meg beszélgetős programunkat Az ÉN világom címmel.

A rendezvény témája:

Siket és nagyothalló emberek nehézségei a mindennapokban. A hallássérült sorstársak lehetőséget kapnak, hogy elmondják, milyen nehézségeket jelent számukra a mindennapi életükben a hallássérülésük. Ugyanakkor jó példával bemutatják azt is, hogyan küzdhetők le a nehézségek. Saját tapasztalatok megosztása és hasznosítása mások számára is.

Meghívott vendégünket, Romanek Péter Zalánt régi kedves ismerősként üdvözölték tagjaink, aki személyes történetein keresztül mesélte el életszemléletét és milyen tanulságokkal gazdagodott ezen tapasztalatok által. Korom István mentálhigiénés tanár bevezetőként egy játékos problémamegoldó feladattal vezette fel a témát, melyre bátor jelentkezők bevonásával jókedvre derített minden jelenlévőt. Párbeszédre ösztönzésével, illetve segítő kérdéseivel az arra vállalkozó tagjaink is megosztották társaikkal tapasztalataikat, hozzáállásukat, hitvallásukat, melyek mindennapi életüket kísérik.

A beszélgetés után folytatódtak a közös eszmecserék résztvevőink között, miközben családias hangulatban fogyasztották el a finom pörköltet.

Köszönjük Romanek Péter Zalánnak, Korom Istvánnak és Vörös Krisztina jelnyelvi tolmácsnak a programunkon való közreműködését!