Sikeresnek bizonyult a beszélgetés Puha Andreával, ami az ,,Én világom” címmel jött létre Káfony Márta Illangó moderálása mellett. Andrea a SINOSZ Hangforrás munkatársa, újságíró, s ő maga is nagyothalló.

A program a SINOSZ Esztergom Helyi Szervezetében 2016. október 27-én, csütörtökön, a klubnapon (a T.É.M.A Plusz Projekt keretében) került megrendezésre.

Puha Andrea beszámolt gyerekkoráról, hallássérüléséről, megosztotta érzéseit, történeteit a jelenlévőkkel. Beszélt a Szájkóder néven futó blogjáról, melyen a hallássérültek mindennapjairól, nehézségeiről ír őszintén és nyíltan.

Komolyabb témák is terítékre kerültek az érdeklődők köréből, mint a megfelelési kényszer, a gyereknevelés problémái, kérdései hallássérültként, a vegyes (halló-hallássérült) párkapcsolatok, házasságok nehézségei. A beszélgetés során szinte mindenki megnyílt, sorsok és élettörténetek elevenedtek meg, mindenki rengeteg tapasztalattal és tanulsággal lett gazdagabb.

Egyetértettünk abban, hogy szükség lenne több hasonló együttlétre és közösségre, ahol gyakran megbeszélhetnénk az életünk problémásabb helyzeteit, ám az is kiderült, hogy valóban nehéz a nagyothallókat összefogni és elérni ebből a szempontból, noha igény lenne rá.

Köszönet Puha Andreának a tartalmas, nyílt előadásért, Káfony Márta Illangónak a moderálásért, Nagy Kírának a jelnyelvi tolmácsolásért.

Összeállitotta : Tvarosek Józsefné
Fotó: Nagy László Miklós