MEGHÍVÓ
Akadálymentesített előadás siketek és nagyothallók számára
a tatabányai Jászai Mari Színház, Népházban

Az öt éve tartó hagyományt folytatva, ebben az évadban is több előadása akadálymentesítését tervezi a Színház: vakok és gyengénlátók számára narráció, siket és nagyothalló nézők számára pedig jelnyelvi tolmács segíti majd a tökéletesebb megértést.

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb komédiája,

Az öldöklés istene

 Németh Dénesné jelnyelvi tolmács közreműködésével kerül műsorra.

Az akadálymentesített előadás időpontja:

2017. február 11., szombat, 19.00

Jegyár: fogyatékossággal élőknek: 1000 Ft/fő, kísérőknek: ingyenes.

Miről szól a darab?
A világhírű, magyar származású, francia írónő, Yasmina Reza új, metsző humorú vígjátéka nyugodt, kifinomult társalgással kezdődik. Két házaspár kulturáltan próbál rendezni egy kínos ügyet, miszerint egyikük gyermeke kiverte a másik pár gyermekének két fogát. Ám a békés beszélgetés elfajul, elszabadul a pokol, és “az öldöklés istene” mindent a feje tetejére állít. Ritkán találkozik az ember ilyen kegyetlenül szórakoztató színdarabbal, amely bravúros játéklehetőséget kínál a színészeknek. Az öldöklés istene 2009-ben minden jelentős írói díjat elnyert, így a legjobb új darabnak járó Laurence Olivier-díjat és a tekintélyes Tony-díjat is. A darab írónője szerint az egész emberi civilizáció nem más, mint maga a darab: bohózat.

Az előadásról készült fotók, videó és a darab ismertetője a színház honlapján érhető el:

AZ ÖLDÖKLÉS ISTENE

Az előadás kamaradarab, a nézői élmény is közvetlenebb, „testközelibb élmény” lesz, mint a nagyszínpadi előadások esetében volt, ezért a jegyek korlátozott számban kaphatók.

Jegyigénylés 2017. február 1-ig, Jenei Gabriella művészeti programvezetőnél, az alábbi elérhetőségeken:

A tatabányai Színház szeretettel vár minden siket és nagyothalló színházbarátot!