2015. július 31 – augusztus 2. között csodálatos tájon járt a veszprémi SINOSZ-tagok egy lelkes csoportja.

Hosszú vonatozás után érkeztünk meg Körmendre, ahonnan egy rövid buszút következett, hogy elérjük szálláshelyünket Őrimagyarósdon. Egy fenyőerdő közepén kis faházak fogadták a pihenni vágyó kis csapatot. A kőház fürdőszobás szobái és a gyermekkori táborozást idéző hangulatos kis faházak szívet melengető látványt nyújtottak.

A nagyon finom és bőséges vacsora elfogyasztása után túrázni indultunk. A Vadása-tó történetét is elmesélő házigazdánk útmutatása alapján körbe is sétáltuk a tavat, majd a visszautat már – zseblámpa hiányában – a telefonok fényénél, nótaszóval tettük meg.

Szombaton Körmend nevezetességeit vettük sorra. Köztük az országban egyedülálló kiállítást, ami Sissi királyné báli cipőit is bemutatta. Érdekes régi eszközöket és csodálatos herendi porcelánokat láttunk a gróf Batthyány-Strattmann László Múzeumban. Jártunk az evangélikus és a református templomokban is, ahol nem csak a templomok történetét, hanem a Körmend régi életéről szóló beszámolót is meghallgathattuk. A nap egy nagyon jó hangulatú szalonnasütéssel zárult.

Vasárnap, a finom reggeli után a vidám kis csapat élményekkel gazdagodva indult el a hazaútra.

Minden résztvevő jól érezte magát!