A SINOSZ Veszprém Megyei Szervezetének tagjai hajókiránduláson vettek részt 2017. augusztus 26-án délelőtt, egy szép időt ígérő szombati napon.

Veszprémből autóbusszal mentünk a csapat egyik felével, a többiekkel Balatonalmádi hajókikötőben találkoztunk. Amikor megérkezett a hajónk, felszálltunk rá. A hajó belső kabinjában párnázott székek, kint fapados ülések várták a kirándulni vágyókat. Lehetett választani: párnázott meleg, vagy fapados szellős. Mi az utóbbit választottuk. A táj szépsége, a Balaton csodálatos látványa miatt megérte kiülni a szabadba. A tóban pihenni vágyó és fürdőző embereket, hajókat láthattunk. Egy-egy motorcsónak is elhúzott mellettünk, kihasználva a hajónk által felkorbácsolt vizet, cikk-cakkozás mutatványában gyönyörködtünk. Vidáman integettünk egymásnak.  A távolban Tihany volt látható, az Apátság messziről figyelte utunkat. A gyönyörű Balatont áthajózva megérkeztünk Siófokra. Ott is a nap meleg sugara köszöntött bennünket.
Itt a nagy csapat két részre vált, a bátrabb csapat ellátogatott Balatonszéplakra, egy házhoz, amelyet a feje tetejére állítottak. Voltak olyan tagjaink, akiket a nagy távolság és a nagy meleg visszatartott ettől a túrától. Pedig nem mindennapi látványban volt részük az odalátogatóknak! A plafonról lógtak le a használati tárgyak, szinte beleszédült az ember a látványba. A fordított ház igazi turistalátványosságnak számít. Bent is minden fordított, fejünk fölött a szőnyegek, a bútorok.
A csapat másik fele ellátogatott a Víztoronyhoz, ami Siófok centrumában található. Az hatalmas épület 1912-ben épült. A látogatókat két panorámás lift vitte fel a torony felsőbb szintjeire, ahol kávézó, oxigénbár és hazánkban egyedülálló interaktív élményközpont várta őket. Az emeletről tökéletes kilátás nyílik a Balaton túlpartjára, a Somogyi-dombságra és a Hegyhát lankáira, valamint a Tihanyi-félszigetre.
Ezután, a szabadidőben kerestünk egy vendéglőt, ahol finom étellel, hideg sörrel, illetve üdítővel hűsítettük magunkat, majd hajóra szálltunk, és Balatonalmádiig együtt utaztunk vissza. Onnan mindenki hazafele vette az irányt.

Köszönet minden résztvevőnek ezért a szép kirándulásért. Mindenki nagyon jól érezte magát.

Pócza Barbara megyei titkár