2019. október 5-én csoportos kirándulást szerveztünk: összesen 30 fő siket és nagyothalló résztvevő utazott menetrend szerinti busszal Budapestre.

Első látogatópontunk az Arany Sas Patikamúzeum volt, amelynek épületében az első gyógyszertár volt Budán, a törökök kiűzése utáni évszázadban (a 18. század közepétől kezdve, egészen az I. világháborúig patika működött itt). A múzeum tárlatvezetője sok érdekes történetet mesélt el jelnyelvi tolmács segítségével.

A múzeumlátogatást követően ebédszünetet tartottunk, majd kis séta után a második látogatópontra érkeztünk: a Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpontba. Először megtekinthettünk egy 20 perces filmet a Zwack család és a gyár történetéről, amely feliratosan volt levetítve, utána felmentünk a tárlatvezetővel a kiállítótérbe, ahol rengeteg különlegesnél különlegesebb palackot láthattunk. Közben ott is elmesélt egy pár érdekes történetet, ezt követően körbekalauzolt a lepárló és pince részben is.

Betekintést nyerhettünk az Unicum közel 500 tölgyfahordós pincelabirintusának néhány folyosójára, ahol hónapokon keresztül érlelődik az Unicum, utána megkóstolhattuk az eredeti Unicumot és az Unicum Szilvát is, egyenesen a tölgyfahordókból csapolva, így megismerve a jellegzetes illatokat és az ínycsiklandó ízek kavalkádját. 

Koltai Krisztina elnökségi tag