A SINOSZ Békés Megyei Szervezete már 3 éve tart tavasszal horgászversenyt. A helyszínt eddig a megyei elnökség választotta ki. Idén ez másképpen alakult. A horgászok egy megbeszélés keretében szavaztak a helyszínről, így esett a választás a békéscsabai Fás-tóra.

Ismerős volt a helyszín mindenki számára, hiszen az első verseny is itt volt. A szokásoknak megfelelően reggel 7 óra előtt kisorsoltuk a horgászállásokat. Minden horgász elkezdett kipakolni és beetetni, majd várták, hogy hal akadjon a horogra. Nem is kellett sokat várni, mert haraptak a halak elég szépen. Egymás után kellett menni állásról-állásra, hogy a fogásokat mérlegeljük. Számított, hogy összesen mennyi halat fog valaki kilóra, de különdíjban részesült a legnagyobb halat kifogó horgász is.

Kovács Tibor, az Ózdi Helyi Szervezet elnöke és még két kedves hölgy is vendég volt a programon. A hölgyek nagy segítséget jelentettek, hiszen ők főzték az ebédet, bográcsos székelykáposztát. Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni, hogy ilyen finomat főztek a tagjainknak.

Ebéd előtt még egy kellemes meglepetésben volt részünk, Ormódi Róbert igazgató úr érkezett meg családjával a tópartra. A gyerekek labdáztak a többiekkel és egy kicsit a horgászatba is belekóstoltak. Széles Károly megyei elnök tanította őket, hogyan kell bedobni.

Ebéd után még folytatódott a verseny és a kapások sem csökkentek. Délután négykor még végigmentünk, hogy lemérjünk minden halat, majd összesítve az adatokat kialakult a végeredmény:

  1. Kolarovszki János
  2. Lovas József
  3. Ottlakán György

Különdíj: Horváth János

Ezzel véget is ért a tavaszi horgászverseny, de ősszel újra lesz lehetőség arra, hogy együtt töltsünk egy teljes napot egy tó partján, hiszen lesz még folytatás.

Bognár Gyöngyi megyei titkár