A Halló(k), itt vagyunk! programsorozat utolsó (4.) állomása Békéscsabán volt, a TeÁtrium fedett részén. A borongós időjárás ellenére sokan eljöttek, mégis családias hangulatban telt az este.

Az est házigazdája Bíró Csaba képviselő, a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottság elnöke volt. Az előadás előtt borral és aprósüteménnyel kedveskedett az érdeklődőknek. Az ő támogatásának köszönhetően készültek el az egyenpólók is.

A teltházas előadáson a Vers a víz fölött” vers- és novellaíró pályázat műveiből hallhattunk ízelítőt, melyeket a Jókai Színház színi tanulóinak közreműködésével varázsoltak a közönség elé.

_2016_foto_ignacz_bence_img_2

Az este második előadásaként a Rómeó és Júlia rövidített változatát adta elő a Halló(k), itt vagyunk! színjátszó kör, melyre Tege Antal és Komáromi Anett Gálfy gyűrű-díjas színészek készítették fel a lelkes csapatot. A darabot a Szarvasi Vízi Színházban is előadták, így ezen az estén már oldottabb hangulatban, kevésbé izgulva játszottak.  A felkészülés során elengedhetetlen volt Kernné Fitor Margit jelnyelvi tolmács jelenléte, hiszen ő biztosította az akadálymentes kommunikációt, az előadásnál pedig Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács közvetített halló és hallássérült között.

A programsorozat nagy sikerrel zárult, és a színjátszó kör tagjai az előadás után a felkészítőknek és a közreműködőknek ajándékokkal köszönték meg a lehetőséget, de a szemükben tükröződő boldogság minden ajándékot felülmúlt.

Az összeszokott csapat a Jókai Színházzal karöltve tervezi a folytatást, példát mutatva az embereknek, hogy hallássérültként is lehet éppoly teljes életet élni, mint hallóként, és hogy ez a két világ nincs is annyira távol egymástól, csak itt szavak helyett a jelek beszélnek.

 

Krisánné Simon Tímea