Májusban vendégünk volt Bence Boglárka és Kovács Győző a Psziché-Tréning Bt.-től. Kölcsönös várakozás volt a tagjainkban és a tréninget vezetőkben.

Erre az alkalomra több nagyothalló tag érkezett, mint általában a programokra, és ezt nagy örömmel fogadtuk. A programot egy bemutatkozás nyitotta. Mindenkinek kellett rajzolnia egy szimbólumot, ami őt jellemzi és ennek segítségével mutatták be saját magukat a résztvevők. Elmondhattak magukról bármilyen információt, amit a többiekkel is szívesen megosztottak. Aki bemutatkozott, az választott két embert, akik kérdezhettek még tőle. Természetesen bármikor lehetőség volt azt mondani, hogy nem kíván a kérdésre választ adni, erre viszont nem volt példa. Már ez is engedett arra következtetni, hogy nyitottan érkezett mindenki a csoportba.

Megbeszélésre került, hogy ki mikor veszítette el a hallását. Fontos volt kitérni arra, hogy ez milyen érzés volt az érintett számára. Itt már igen személyessé vált a hangulat. A megélt érzésekben sok hasonlóság mutatkozott meg.

Az egyéni élmények után, melyek az egyéni identitást is megmutatták, áttért a beszélgetés a szervezeti identitásra. Ki hogyan viszonyul a SINOSZ-hoz? Kinek mit ad a szervezet? Ezeket a gondolatokat boncolgatták a megjelentek.

A közösség életében elengedhetetlen, hogy az esetlegesen felmerülő problémákat meg tudjuk oldani. Egy-egy helyzetet viszont mindenki másképpen lát és másképpen oldja meg. De ez sokkal inkább előny, mint hátrány. A játékos feladatok arra mutattak rá, hogy mindegy, ki hogyan old meg egy-egy helyzetet, az a lényeg, hogy megoldás szülessen és fogadjuk el mások javaslatait is.

Mindenkiben megfogalmazódott, mennyire fontos egymás felé nyitni és saját maga, az egyén számára is szükséges, hogy felé nyissanak. E nélkül nincs működő és összetartó közösség.

Tagjaink pozitív élményekkel feltöltődve indultak haza. Többen jelezték, szívesen részt vennének még ilyen programon.