A SINOSZ Ózdi Helyi Szervezete 2018. május 25-én a SzÉP keretein belül az Ózdi Járásbíróságon volt látogatóban.

A bíróság épületében a megérkezésünkkor már várt ránk Dr. Varga Zsófia fogalmazó, bemutatta a bírósági tárgyalótermeket, a postázót, az irattárt, a bírói irodákat és amit mindenki izgalommal nézett: a rendőrségi fogdát. Mindenféle rajzokat, üzeneteket láttunk a falra írva a kopár rácsokkal bőven ellátott helyiségben, de a maga nemében érdekes volt. A fogda megtekintését követően elmentünk a bíróság dísztermébe, ahol Dr. Varga Zsófia Ágnes kiosztott egy tájékoztatót minden jelenlévőnek és előadást tartott az öröklési jogról.

A téma nagyon érdekes volt, a fogalmazónő felkészülten, közérthetően fogalmazott a témában. Az előadó is meglepődött, hogy a tagjaink mennyire aktívan vettek részt kérdéseikkel az előadáson. Egyéni esetekben, speciális helyzetekkel kapcsolatban is adott tanácsot, tájékoztatást.

A SINOSZ ózdi helyi ügyintézője, Szabóné Maruzsi Sarolta 1995. április 28-tól dolgozik ülnökként a bíróságon, megmutatta a tagoknak, hogy hol szokott ülni és a tagok sorban kipróbálhatták a helyet.

Gyorsan elrepült az idő az érdekes, tanulságos előadással, beszélgetéssel. A fogalmazó asszony jelezte, hogy máskor is szívesen tart előadást a tagokat érdeklő kérdésekben, és amennyiben szeretnénk, részt vehetünk nyilvános tárgyaláson is.

Szabóné Maruzsi Sarolta helyi ügyintéző