SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetében BIZTONSÁGBAN címmel egy új, 3 részes, bűnmegelőzési témájú programsorozatot indítottunk el a SINOSZ SzÉP keretében.

A sorozat első részében Dr. Gyetvai Béla alezredes remek előadásából megismerhettük az idős embereket fenyegető veszélyeket, a személyüket érő sérelmeket, támadásokat, visszaéléseket, csalási és lopási kísérleteket.

Megtudtuk, hogy a besurranó elkövetők célja a pénz és a könnyen mozdítható értéktárgyak megszerzése. Szó esett az “unokázós” csalókról is, és azt is megtudtuk, hogy minden esetben biztosítsuk értékeinket. A csalók elsősorban a jóhiszemű embereket keresik fel, ezért mindig legyünk résen és járjunk nyitott szemmel!

A legfontosabb, amit megtanulhattunk az előadáson, hogy minden esetben legyünk nagyon körültekintőek és elővigyázatosak, vigyázzunk magunkra, egymásra és a környezetünkre is!

Az előadást követően a vendégünk kérdéseket tett fel, majd apró ajándékkal jutalmazott minden résztvevőt. A program egy kötetlen beszélgetéssel zárult.

A megjelent érdeklődők visszajelzése alapján az előadás nagyon érdekes volt, és sok hasznos dolgot ismerhettünk meg.

Köszönjük szépen Hamerszki Erika jelnyelvi tolmács munkáját.