Kedves Tagjaink, Kedves Érdeklődők!
Kedves HaSé-előfizetők!

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Hallássérültek (HaSé) elnevezésű havilapja életében 2020. január 1-től új időszámítás veszi kezdetét. A 2019. decemberi lapszámmal újságunk nyomtatott változatának utolsó megjelent számát tartja kezében az Olvasó.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi indokolja ezt a változást? HaSé újságunk többféle elnevezéssel és sok-sok ember közös erőfeszítésének köszönhetően évtizedek óta információval látja el siket és nagyothalló tagjainkat. Az elmúlt évek során szembe kellett néznünk azzal, hogy az előfizetők száma és az előállítás költségei nincsenek arányban egymással. A felgyorsult időt sem tudta havi megjelenésű lapunk ritmusosan követni. Az információkat minél szélesebb körhöz szerettük volna eljuttatni, azonban a leszűkült előfizetői kör ezt már nem tette lehetővé, így a HaSé alapfeladatának már nem tudott eleget tenni. Szempont számunkra az is, hogy tagságunk teljes egészét elérjük az információkkal és ne okozzunk ezzel pluszkiadást számukra.

A nyomtatott HaSé újságra a jövőben nincs lehetőségük előfizetni, az esetleges fennmaradó előfizetési díjakat az érintett személyek postai úton kapják vissza.

Jó hír, hogy a HaSé hírlevél formájában és elektronikusan a jövőben is rendelkezésükre áll, így minden fontos és hasznos információt megtudhatnak a SINOSZ-ban történő eseményekről, programokról és hírekről. Reméljük, hogy erre a hírlevélre minél többen feliratkoznak tagjaink. Az ehhez kapcsolódó információkat hamarosan közzétesszük.

Örömmel jelentjük be, hogy – a XXI. század kihívásaira reagálva és igazodva tagjaink igényeihez – jövő évtől elindítjuk a „KÉPESEK VAGYUNK” elnevezésű magazinunkat digitális formában, amely negyedévente jelenik meg. Ebben a formában a magazin mindenki számára ingyenesen hozzáférhető lesz. A háromhavonta megjelenő online magazin könnyed, szórakoztató, és ismeretterjesztő céllal olyan témákkal foglalkozik, melyek érintik a siket és nagyothalló személyeket, hasznosak lehetnek a számukra és a környezetükben élő halló személyek, valamint a közösség iránt érdeklődő halló személyek számára egyaránt. A magazin különlegessége és értéke, hogy hallássérültek készítik, nem csak hallássérülteknek. A magazinhoz való hozzáférés részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Köszönjük minden kedves előfizetőnk és olvasónk eddigi bizalmát. Bízunk benne, hogy az újításokkal méltóképpen tudjuk továbbvinni és fejleszteni a HaSé újság terjesztésével vállalt eddigi feladatainkat. Kívánjuk, hogy a jövőben lelkes és hűséges olvasóivá váljanak online magazinunknak!

Ormódi Róbert, a lap felelős kiadója