Az Ifjúság Éve alkalmából szervezett országjáró ifjúsági találkozós “körútjuk” keretében* Vörös Viktória és Hetrovicz Máté október 29-én a budapesti szervezetekhez is ellátogattak ifjúsági programjukkal.

Az ifjúsági találkozón 20 siket és nagyothalló fiatal vett részt.

A társaság tagjai nem mind ismerték egymást, ezért egy kis bemutatkozós játékkal melegítettek be, ami igencsak viccesre sikerült. Ettől kezdve nagyon jó hangulatban telt a délután.

Viki és Máté megkérték a fiatalokat, hogy írják fel  egy cetlire azokat a problémáikat, amik megnehezítik a mindennapjaikat. A papírkák összegyűjtése után a csoport kupaktanácsot tartott, és megoldásokat keresett a nehézségekre. A beszélgetésben mindenki nagyon aktívan részt vett, elhangzott sok jó ötlet, újítási javaslat is.
Szó esett arról is, hogy a SINOSZ mit biztosít, miben tudja segíteni a fiatalokat. Kit és hol kell keresni probléma esetén. A résztvevők igen tájékozottak voltak e téren.
Végül, de nem utolsó sorban megnéztük, hogy élnek külföldön a hallássérült fiatalok.
Viki és Máté mesélt a EUDY-ról, a nemzetközi ifjúsági táborban szerzett tapasztalataikról. Elmondták, hogy a SINOSZ pályázata révén lehet kijutni az EUDY nemzetközi ifjúsági táborba.  A táborban lehetőség nyílik arra, hogy a magyar hallássérült fiatalok nemzetközi jelnyelvet tanuljanak, megismerkedjenek külföldi hallássérültekkel.

A program itt még nem ért véget, kis csapatunk átvonult bowlingozni a Walhalla Clubba, ahol nagyon jól szórakoztak.

Ezúton szeretném megköszönni Viki és Máté munkáját, és a tolmácshallgatók közreműködését.

Répás Krisztina titkár – Budapesti Nagyothallók Szervezete

 

Ifjúsági találkozók a SINOSZ-nál, országszerte több városban