A SINOSZ Vas Megyei Szervezete a Győr-Moson-Sopron és Veszprém Megyei Szervezetekkel karöltve fővárosi kirándulásra hívja tagjait 2023. június 10-én, szombaton.

Ha szívesen tennétek látogatást a Zwack Unicum Gyárba, majd a Sziklakórház Atombunker Múzeumba, tartsatok velünk erre a tematikus kirándulásra! (A program jellege miatt ezúttal csak a felnőtt – 18. életévüket betöltött – tagjainkat várjuk.)

Először az Unicum Ház standard túráján veszünk részt jelnyelvi tolmács közreműködésével, melynek keretében:

  • megtekintünk egy rövidfilmet a Zwack családról és az Unicum történetéről,
  • idegenvezető segítségével meglátogatjuk a kiállítóteret és a minipalack-gyűjteményt,
  • vezetett túrán veszünk részt a régi lepárlóba és pincébe,
  • italkóstoló részesei lehetünk: hordóból csapolt Unicum- és Unicum Szilva-kóstoló,
  • valamint kedvezményes vásárlási lehetőség nyílik a Zwack Mintaboltban.

A 90 perces programot követően tömegközlekedéssel a budai oldal felé vesszük az irányt, ahol a több évben is az év legnépszerűbb múzeumának választott Sziklakórház Atombunker Múzeumban – a tárlatvezető útmutatásai alapján – „időutazást teszünk a XX. század poklába”, titkokat fedezünk fel a föld alatt. A különleges tárlat küldetése, hogy „bemutassa a háború valódi arcát és rávilágítson a béke értékére. Azoknak a mindennapi hősöknek állít emléket, akik tanúbizonyságot tettek elszántságukról és hősiességükről a huszadik század legnehezebb időszakaiban.”

Az egyórás, kommunikációs akadálymentesítéssel biztosított látogatás után szabadprogram vár a résztvevőkre, kellemes séta tehető a budai Várban.

Indulás
Szombathelyről: 7.10-es IC vonattal, találkozó 7.00 órakor a szombathelyi vasútállomáson. A helyjegy megvásárlásával kérjük, várd meg a jelentkezési idő lezárultát, mert 15 fő felett tudunk egy helyre foglalni!

Hazaindulás
Budapest Keleti pályaudvarról a 16.15 vagy 18.15-ös IC vonatokkal csoportosan vagy egyénileg.

Költségek
A SINOSZ SzÉP pályázatának köszönhetően kb. 1000 Ft/fő lesz a kedvezményes jegyár az Unicum Házba (a jelentkezők számától függően) + a vonatjegyek ára is egyénileg fizetendő. A Sziklakórházba a belépés és a helyi közlekedés SINOSZ-igazolvánnyal ingyenes. Az étkezést mindenki önállóan tudja megoldani.

Jelentkezés
Mivel a tárlatok befogadóképessége korlátozott, a kirándulásra most csak a tagjainkat várjuk, és jelentkezési sorrendben tudjuk elfogadni a jelentkezéseket a létszám beteltéig, de legkésőbb május 30-ig. Jelentkezés a szombathely@sinosz.hu e-mail-címen vagy a 06 70 377 5726-os telefonszámon.

Mindenkit szeretettel várunk!

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósul meg.