Budapestre kirándult a Somogy Megyei Szervezet 19 fővel.

Első állomásunk a Zwack Unicum Múzeum volt. Itt egy rövid feliratos filmet vetítettek le, ami bemutatta a Zwack Unicum történetét és a Zwack család múltját. A filmnézés után körbevezettek minket, és különlegesebbnél különlegesebb üvegeket és tárgyakat láthattunk, így a legrégebbi, még bontatlan Zwack Unicumot is, ami már 150 éves. A régi lepárló üzemet is megnéztük, ahol több különleges fűszert is megmutattak, melyek közül több még ma is a titkos Unicum recept alapanyaga. Majd a pincék labirintusába mentünk le, ahol megtekinthettük a legnagyobb és legrégebbi hordót, ami túlélte a II. világháborút is – ez egyébként még ma is használatban van. Megkóstolhattuk az Unicumot és az Unicum Szilvát is, egyenesen a tölgyfa hordókból frissen csapolva. A látogatás befejezéseként kedvezményesen vásárolhattunk a mintaboltban, ahol számtalan termékből választhattunk.

Második, délutáni állomásunk a Fővárosi Állat- és Növénykert volt, ahol az állatkert sajtószóvivője, Hanga Zoltán kalauzolt minket az állatok világában. Sajnos az egész állatkertet nem volt időnk körbejárni, de így is sok állatot láthattunk és a megtekintett állatokról nagyon sok hasznos információt tudhattunk meg. Akinek volt bátorsága, még tevét is etethetett kézből.

A látogatások után mindenki fáradtan utazott haza, de az átélt élmények megérték a fáradságot.

Szeretnék köszöntet mondani a Zwack Unicum munkatársainak és Hanga Zoltánnak a felejthetetlen élményekért, amiket a kirándulásunk alatt átélhettünk, illetve  a jelnyelvi tolmácsoknak, akik egész napos munkájukkal segítették az akadálymentes kommunikációt.

Csire Mónika megyei titkár