Egy 2019. októberi, pénteki klubnapon rendőrségi előadásokat tartottunk Gyulán. Sajnos a vártnál kevesebben jöttek el, pedig ez egy hasznos program volt.
Az előadók egyike, Kovácsné Szőke Gizella c.r.őrgy. a bűnmegelőzésről, a másik előadó, Fenesiné Markovics Nóra r.törm. pedig a balesetmegelőzésről tartott nekünk előadást.

Sok mindenről nem tudtunk, mint például a zsebtolvajlás-megelőzési ötletekről. Ilyen esetben például a legközelebbi boltba menjünk segítséget kérni, pánikmentesen együttműködni a tolvajjal szemben, közben megjegyezni a személyleírását, s végül bejelenteni a rendőrségen.

A közlekedéssel kapcsolatban a kerékpár használatáról, kötelező fényjelző eszközökről volt szó, és biciklilopás elleni saját készítésű, erős lakatot is bemutatott a rendőrnő.

S végül a kedves előadóktól kaptunk fényvisszaverő mellényt, matricát ajándékba, melyeket ezúton is nagyon köszönünk szépen.

Ehhez hasonló előadást szeretnénk majd a közeljövőben is szervezni, mert joga van minden tagunknak tudnia, mit tegyenek ilyen helyzetekben, és mi az, ami kerülendő.

Mészáros Eszter, a Gyulai Helyi Szervezet ügyintézője