Érdekes és igen hasznos tájékoztató előadáson vehettünk részt 2017. június 22-én, melynek témája a bűnmegelőzés, értékeink, életünk védelme volt. Elek Gábor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa interaktív ismertetőt tartott, a szemléltető példákról videókat láthattunk. Játék keretében ajándékot kaptak a helyesen válaszoló résztvevők.

A legegyszerűbb hétköznapi apróságoktól a jelentősebb odafigyelést, akár kissé már komolyabb anyagi ráfordítást igénylő biztonsági, vagyonvédelmi megoldásokig széles területet öleltek át az elhangzottak, szemléltető képekkel kiegészítve. Megtudhattuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni akár egy kerékpárzár esetén is, hogyan tudunk eligazodni az értékvédelmi technikai eszközök kiválasztásánál. Érdekes ár-hatékonyság összefüggéseket ismertünk meg.

Az előadás során kifejezett hangsúlyt kapott a biztonság a hallássérültek számára: nemcsak az eszközök vonatkozásában, hanem praktikus gyakorlati tanácsok tekintetében is értékes információk birtokába jutottunk.

Köszönjük szépen Elek Gábornak az előadást, Vörös Krisztinának a jelnyelvi akadálymentesítést!

A program a SINOSZ T.É.M.A. projektjének keretében valósult meg.