A SINOSZ Békés Megyei Szervezetének tagjai szeptemberben Mezőberényben jártak, a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetségének III. Civil Napján.

Mezőberényben, a vasútállomáson lovaskocsival fogadtak bennünket és azzal vittek minket a Nyeregben Alapítvány lovastanyájára. A helyszínen nagy szeretettel és megvendégeléssel fogadtak minket. A rendezvényt Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke nyitotta meg beszédével. Ezután mindenki szabadon választhatott magának elfoglaltságot a számtalan lehetőség közül:

  • íjászbemutató
  • sétalovaglás
  • lovaskocsizás
  • keramikus kézműves foglalkozás

A legnagyobb élményt a lovaglás adta, úgy a felnőtteknek, mint a gyerekeknek. A sétakocsikázásra is komoly érdeklődés mutatkozott. De nagy érdeklődés övezte Fehér Csaba íjászbemutatóját is, ahol nemcsak a különböző íjak kerültek bemutatásra a történelmi múltjukra is kitérve, hanem a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatták azokat. Osán Ágnes keramikus mester bemutatójára is sokan voltak kíváncsiak.A sokrétű programot tartalmas ebéd követte. Ebéd után is folytatódott a szórakozás és a beszélgetések.

A program végén ismét lovaskocsira szálltunk és úgy mentünk a vasútállomásra.

Jó hangulatban és élményekkel gazdagodva telt ez a nap.

Fekete István helyi elnök