2015 októberében ismét meghívást kapott a SINOSZ Somogy Megyei Szervezete Kaposváron a “Civilek Éjszakája” rendezvényre, mely az Ifjúsági Házban /Agorában/ volt. Az előző évben, 2014-ben is örömmel vettünk részt a programon, így jobban megismerhettük más civil szervezetek működését-életét.

Siket és nagyothalló tagtársainkkal egyaránt részt vettünk, bemutattuk szórólapokkal, beszélgetésekkel a SINOSZ-tagtársaink életét, tevékenységeit. Többen érdeklődtek az induló jelnyelvi tanfolyamaink iránt, ezáltal jobban tudnának kommunikálni a hallássérült emberekkel. Elképzelésük szerint még a munkahelyükön is hasznosíthatják a jelnyelvi tudásukat, ha a tanfolyamokat elvégezve megfelelő tudáshoz jutnak.

Máté-Mártonné Iványi Katalin, a SINOSZ Somogy megyei elnök asszonya ismertette a kaposvári SINOSZ-programokat, amelyek hasznos, tanulságos időtöltést biztosítanak a hallássérült tagtársaknak.

5. alkalommal hirdették meg a “Civilek Éjszakája” rendezvényt, amely nagyon hasznos. A többi civil szervezettel a partnerkapcsolat kiépítése ma nagyon lényeges. Fő cél a közös programok, így a kulturális-, szabadidős- és sporttevékenységek szervezése. Munkahelyteremtéssel kapcsolatos információk megbeszélésére is lehetőség nyílt, ami számunkra is fontos lehet.

További fotók a rendezvényről az esemény Facebook-oldalán.

Máté-Mártonné Iványi Katalin

SINOSZ Somogy megyei elnök