Családi- és egészségnap volt a T.É.M.A. projekt keretében Nyíregyházán, az Erdei Tornapályán 2017. június 10-én.

A bolondos időjárás ellenére sokan eljöttek a rendezvényre. Bodogánné Orosz Dóra röviden elmondta, mik lesznek a program elemei.

Oszlánszki Beáta segítségével megismerkedhettünk a gymstick-kel, a fitnesz egyik fajtájával. “A Gymstick egy forradalmian új, teljes test fitneszeszköz, amely erősíti és szálkásítja minden izmodat! Ajánlott minden korosztálynak, és fitnesz szinten a GYMSTICK gyorsan hozza az elvárt eredményeket. A Gymstick gyakorlatok edzik a főbb izomcsoportokat, valamint a kis támogató izmokat, melyeket egyensúlyozáshoz és koordinációhoz használsz.”

Miután mindenkit jól megmozgattunk, lazításképpen könnyed tavaszi salátát lehetett készíteni. Volt, aki saját részre készítette, és volt, aki versenybe szállt a salátakészítő versenyben. Sokféle saláta-elkészítési móddal ismerkedhettünk meg. Az egyszerűtől a mediterránig szinte mindenfélével meg lehetett  ismerkedni. 8 saláta csodából kellett a zsűrinek eldöntenie, melyik is a legfinomabb. Ez igen nehéz feladatnak bizonyult, mivel mindegyik saláta nagyon ízletesre és finomra sikerült. Végül a 2 tagú zsűri kiválasztott 3 saláta-varázst:

  1. hely: Molnár Ferencné joghurtos tavaszi salátája,
  2. hely: Bodogánné Orosz Dóra ezer-sziget salátája,
  3. hely Szabóné Fazekas Szilvia mediterrán salátája

Míg a salátákat készítették a vállalkozó szellemű tagok, addig a többieket várta a Kubb vagy vikingsakk-játék. Az 5×8 m-es pályán játszott játék során a cél az ellenfél álló kubbjainak, majd pedig a királynak a ledöntése. Mindenkinek elnyerte tetszését az új szabadtéri játék. Kicsi és nagyok együtt “csatáztak”.

Ezzel párhuzamosan folyamatosan lehetett vérnyomást méretni. A helyes testtartásról is kaphattunk tanácsokat, illetve azt is megtudtuk, miért is fontos legalább néha salátát fogyasztanunk. Sok hasznos tanácsot kaptak az érdeklődők.