A SINOSZ Nagykanizsai Helyi Szervezeténél nagy gonddal és nem kisebb izgalommal készültünk augusztusi, Családi nap a Csó-tónál rendezvényünkre, mely a SzÉP keretén belül került megrendezésre.

A résztvevőket és a zalaegerszegi vendégeket Németh Balázs, a helyi elnök fogadta és kalauzolta tovább a nagykanizsai Csónakázó-tóhoz. Remek idő és komoly kánikula várta az érkezőket. A nagy izgalomban alig lehetett összeterelni a csapatot. A program 13 órakor kezdődött.

Köpör István megyei elnök és Németh Balázs helyi elnök urak megnyitója után a megyei titkár és a helyi ügyintéző rövid ismertetőt tartott, és bemutatásra kerültek a tesztállomások, témáik és helyük. A résztvevők itt tudhatták meg azt is, hogy az állomások mindegyikén tesztlapokat is ki kell tölteniük.

Elsőként nekivágtak a 3. állomáspontnak, amely a Kilátó látogatását és „megmászását” tűzte feladatul. A nagy magasság, a komoly meleg és a nem kis távolság miatt ez az állomás választható volt, de nem kötelező. Ez jó időbe tellett, és mire a csapat megérkezett, már álltak a tesztállomások.

A versenyzők átvették pontgyűjtő lapjaikat és a feladatleírások alapján elindultak a ”nagy versengésre”.

Az 1. állomásponton az egészséges táplálkozásról, ételekről és mozgásformákról szerzett ismereteiket bővíthették és tehették próbára. Az ételek bekötött szemmel való kóstoltatása nagy derültséget okozott. A teszt közben sok fejtörést okoztak a  furmányos kérdések, még a glikémiás indexről is képezhették magukat.

  1. állomás: A Zala megyében megtalálható halfajok képeit kellett kirakni puzzle-ből és a nevüket kitalálni. Itt komoly fejtörést okozott némelyik kevésbé ismert hal megnevezése. Imitt-amott a súgásokat sem vette észre az állomás kiértékelő bizottsága. J
  1. állomás a Természetvédelmi pont volt. A szelektív hulladékgyűjtés a MA komoly problémája. A résztvevőknek a különböző alapanyagú hulladékok szétválogatása és a megfelelő gyűjtőhelyre történő elhelyezése volt a feladatuk. Sok fejtörést okoztak a több csoportba is sorolható hulladékok.
  1. állomás volt a Mozgáspont: Tollaslabdával jó pár ütésváltást kellett végezniük a pároknak. A balkezes tollasozás szintén kacajba fulladt.

Az állomásokon végigért résztvevők leadták értékelő lapjaikat összesítésre.

Az eredményhirdetéskor az első 3 helyezett gyümölcsből, bonbonból, egészséges zöldségekből összeállított csomagot és oklevelet kapott.  Gratulálunk  a győzteseknek! 1. helyezett: Vighné Spák Laura, 2. helyezett: Koltai Krisztina, 3. helyezett: Vigh Zoltán. A programon részt vevők mindannyian emléklappal térhettek haza.

Kiváló hangulat, lelkesedés és vidámság jellemezte a napot. A résztvevők 17 órakor indultak vissza Nagykanizsára és Zalaegerszegre. Köszönjük a lehetőséget, köszönjük a részvételt.

Süle Attila nagykanizsai helyi ügyintéző