Családi napra, Gyermeknapra, Pünkösdölőre, horgászversenyre és újabb túrára hívjuk a SINOSZ tagjait a Verpeléti bányatóhoz!

Ez évben is megtartjuk a (tavaly olyan jól sikerült) Verpeléti horgászversenyt a BÁNYATÓ-nál, a SINOSZ Heves Megyei Szervezete rendezésében!!!

Időpont: 2023. május 27., szombat (egész nap)

A Verpeléti bányató a Verpeléti Horgász Egyesület tulajdonában van. Az egyesület vezetőjének meghívására rendezzük meg újból ezt a horgászversenyt, a SINOSZ SzÉP pályázatának támogatásával. Várjuk azokat a tagokat, akik régebben horgásztak, és azokat is, akik eddig nem próbálták még ezt a sportot, de van kedvük egy közös családi napon részt venni más hallássérültek társaságában. Jelentkezzenek, jöjjenek! Jöhetnek családtagok, ismerősök is erre a programra, sőt a szomszédos megyékből is szívesen fogadunk tagokat. Az a fontos, hogy jelentkezzetek előre a megszokott elérhetőségeken, hogy tudjuk a várható létszámot!

TÚRA is lesz, mely a bányatótól indul (hogy ne zavarjuk a pecásokat), a feldebrői Szent Márton katolikus templom és altemplomhoz: https://www.feldebroitemplom.hu/. A túra kb. 6 km oda-vissza (de visszafelé jöhetünk busszal is).

BOGRÁCSOZÁST is tervezünk erre a családi napra, ismét a legjobb „jelnyelvi szakácsnővel”, Kévés Zsuzsa jelnyelvi tolmáccsal.

Ezen a napon nem kell horgászjegyet váltani, nem kell ebédet hozni, de akinek van horgászfelszerelése, azt mindenképpen hozza magával, és az etetőanyag se maradjon otthon!!! A bányató halban gazdag és szinte minden hazai halfaj megtalálható. Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa.

Ti csak pecázzatok, és mivel sporthorgászatról van szó, így a kifogott halakat számoljuk, de vissza kell dobni!!!

Díjazásban részesülnek:

·         a legnagyobb halat kifogó horgász

·         a legtöbb halat kifogó horgász

·         a legjobb gyerekhorgász – (gyereknaphoz közeli időpont lévén)

·         a legkreatívabb horgász

Utazási információ:

  • Aki tud, jöjjön kocsival, és hozzuk-vigyük egymást! (útvonaltervezés itt), de menetrend szerinti autóbusszal is lehet utazni.
  • Találkozás: 7-kor az egri autóbusz-állomáson, kocsival és busszal utazóknak is!
  • Indulás: 7.20-kor Egerből menetrend szerint Feldebrő felé induló autóbusszal (aki nem fér be a kocsikba)
  • Leszállás a buszról a verpeléti temetőnél 8 óra körül.
  • Találkozás a verpeléti temető melletti benzinkútnál 8 körül!
  • Visszafelé a menetrend szerinti autóbusszal is lehet közlekedni: 14.00; 16.00; 18.00-kor indul Feldebrőből, és 5 perc alatt ér a verpeléti temető buszmegállójához.

Várom a jelentkezéseket május 24-ig, a megszokott elérhetőségeken: ITT!