A SINOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete és SINOSZ Győri Helyi Szervezete közös szervezésében 2021. augusztus 28-án, Győrben, az Aranypart 1. szabadstrandon, a Családi Sportnapon vettek részt a tagjaink és a program iránt érdeklődő személyek is.

A nyárbúcsúztató szombaton regisztrációval indult a nap, majd a megnyitó következett, ahol Jagodics Rezsőné helyi elnök néhány gondolattal köszöntötte a résztvevőket. A szabadidős program kikapcsolódást nyújtott azok számára, akik a járványhelyzet miatt sokáig távol maradtak a szervezet életéből. Elmondta, hogy milyen programok várhatóak a közeljövőben. Újraindultak a klubnapok is, melyekre lehet menni. Sáfrány Margit, a SINOSZ igazgatója beszédében ismertette, hogy a SINOSZ közhasznú szervezet, a programokon bárki részt vehet, aki szeretne jönni. Jó látni az örömöt a tagok és résztvevők arcán. Horváth Ferenc megyei elnök az elmúlt időszakra visszaemlékezett, hogy nem volt eseménydús, de reménykedik abban, hogy ezentúl egyre többen fognak jönni a klubnapokra és a programokra is. Orbán Evelin megyei ügyintéző is köszöntötte és tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Családi Sportnap a SINOSZ SzÉP keretéből és önkormányzati támogatásból fog megvalósulni. Bemutatta Kóbor Alida gyógypedagógus-testnevelő tanárt, aki ezen a rendezvényen ügyességi játékokat vezet.

A családi sportnap bemelegítéssel kezdődött, majd a résztvevők önkéntesen jelentkeztek a sorversenyekre. Kettő csapat alakult, majd közösségi játékok következtek: volt babzsákos feladat, macskafogó, Petanque, tollaslabda, “Másik terítőre vinni a labdát”, Ki vagyok ÉN?, kidobós játék. A játékok közötti ebédszünetben pizzát fogyasztottunk közösen.
A sportprogram végén eredményhirdetést tartottunk. A résztvevők izgatottan várták az eredményt. A zsűritagok (Kóbor Alida és Orbán Evelin) nehezen döntöttek, de végül sikerült közös nevezőre jutni: Jagodics Rezsőné helyi elnök a csapat akadályverseny összes résztvevőjét egyformán jutalmazta. A tollaslabdában Kardos Mariann győzött. A golyós játékban Málos Ibolya első, Vargáné Knapp Margit második helyezett lett. Egyéni aktivitásban jelesek voltak: Málos Ibolya, Fazekas Borbála, Németh Norbert, Nagyné Bakos Marianna, Deli János, Vargáné Knapp Margit. Ők oklevél és Sport szelet csoki tárgyjutalomban részesültek. Emléklapot is osztottunk azoknak, akik ezen a rendezvényen dolgoztak. Jelnyelvi tolmácsaink gondoskodtak az akadálymentesítésről.
A nap hátra lévő része vidám beszélgetéssel és jó hangulatban telt el. Az időjárás végig kegyes volt hozzánk. Mindenki nagyon jól érezte magát. Közösen elpakoltunk és elbúcsúztunk az Aranyparttól. Nézzétek meg a képeket a közös rendezvényről!

Orbán Evelin megyei ügyintéző

A program a SINOSZ SzÉP keretében és a győri önkormányzat támogatásával valósult meg.