A SINOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei és a Győri Helyi Szervezete 2017. június 24-én családi sportnapot tartott a győri Püspökerdő pihenőparkjában. Horváth Ferenc megyei elnök és Jagodics Rezsőné győri helyi elnök hatalmas fák árnyékában köszöntötte a megjelenteket.

Az időjárás kegyeibe fogadta a hallássérültek rendezvényét, amelynek központi része volt egy sportverseny, ahol 11 versenyszámba lehetett a helyszínen nevezni.  A résztvevők aktívan vettek részt a sportversenyeken és a győztesek egy-egy kupával lettek gazdagabbak. Jó volt látni, hogy a fiatalok és az idősebbek együtt sportoltak, versenyeztek és tudtak örülni egymás sikereinek is.

Ezen alkalommal ünnepelték tagjaink a harmadszor elnyert SINOSZ Kiválóság-díjat, amelyre büszkék a győriek.

Az ünnepi ebédet Dr. Rácz Sándor úr, a Győri Vízi Polgárőr Egyesület elnöke főzte a helyszínen, egy nagy üstben. A magyaros gulyás mellé helyben sütött berét (= tócsni – a szerkesztő megjegyzése) is kapott mindenki. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki Dr. Rácz Sándor úrnak, aki már több alkalommal főzött finom ebédet a hallássérülteknek.

Külön megemlékeztek a hallássérültek Perjési Frigyes úrról, arról a külsős támogatóról, a hallássérültek igazi barátjáról, aki nagyon szerette a hallássérülteket, de sajnos már nem lehet közöttünk. Perjési úr évekig személyes közreműködésével vett részt a maihoz hasonló rendezvényeinken és főzte a kiváló ételeket.

10 éve tartják a győri hallássérültek a hagyományos Szent László-napi családi sportnapjukat, amelyen ebben az évben 49 fő vett részt. Örömteli volt látni, hogy a megye mind a négy helyi szervezetéből, Vas megyéből, a mozgáskorlátozottak helyi egyesületéből is voltak résztvevők. Elfogadták meghívásunkat a Máltai Szeretetszolgálat jelnyelvi tolmácsai is.  Jó alkalom nyílt a sportolás mellett baráti találkozókra, beszélgetésekre, amelyek tovább erősítették a hallássérültek közötti kapcsolatokat.

Azzal búcsúztak a résztvevők, hogy jövőre ugyanitt, legalább ilyen létszámmal szeretnének hasonló sportnapot tartani és a hagyományokat tovább vinni és ápolni.

Magyar Balázs megyei titkár