Mint arról korábban hírt adtunk, 2020. október 1-től pályázat útján Sáfrány Margit, Szövetségünk addigi alelnöke lett a SINOSZ igazgatója. Az Országos Elnökség alelnöki tisztségére így egy új személy bevonása vált szükségessé.
Tekintettel a járványügyi helyzetre és a 2021-ben esedékes tisztújító választás közeli időpontjára – az Országos Elnökség döntése értelmében – most rendhagyó módon, kijelöléssel történt az alelnöki pozíció betöltése erre a rövid, átmeneti időszakra.

Olyan személyt kerestünk a SINOSZ tagjai között, aki nagyothallóként nemcsak saját tapasztalatból ismeri a sorstársai nehézségeit, a hallókészülék-viseléssel együtt járó életformát és az audiológiai ellátást, hanem gyakorló szakemberként is jó rálátása van erre a területre. Így esett a választás Csetneki Csilla személyére, aki évek óta hallókészülékekkel és hallássérült ügyfelekkel foglalkozó hallásakusztikusként az érdekképviseleti munkája során is kamatoztatni tudja a szakmai ismereteit.

Eredményes tisztségviselői munkát kívánunk a SINOSZ új alelnökének.

• • •

Csetneki Csilla bemutatkozása

1989-ben születtem Budapesten ép hallóként. 3 éves koromban, egy influenza megbetegedés következményeként lettem nagyothalló.

Tanulmányaimat végig integráltan, ép hallókkal végeztem. A Szent-Györgyi Albert Általános Iskolába jártam, gimnáziumi tanulmányaimat a Petőfi Sándor Szakközépiskola és Gimnáziumban végeztem. Sikeres érettségi után a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára nyertem felvételt, ahol a Turizmus-vendéglátás szakon, Kongresszus és Rendezvényszervezés szakirányú diplomát szereztem. Középfokon beszélek angolul és németül, e nyelveket eddigi munkáim során napi szinten használtam és jelenleg is használom.

A diploma megszerzése után a hallókészülék-iparágban, logisztikai területen helyezkedtem el, ahonnan a gyógyszeripar felé vettem az irányt. Innen visszahúzott a szívem a hallókészülékek világába.
Jelenleg is ezen a területen dolgozom, mint hallókészülék-specialista (csontvezetéses hallókészülék-rendszerek). Munkám során rengeteg sorstársunkkal találkoztam/találkozom, így első kézből értesülök a mindennapi helyzeteikről, igényeikről. Ez és a nagyothalló sorstársak iránti tenni akarásom sarkalt az audiológiai szakképesítés megszerzésére, így gyakorló hallásakusztikusként még közelebb kerülök a nagyothalló társadalom nehézségeihez, megoldandó feladataihoz.

Alelnökként szeretném közelebb hozni a hallássérült közösségeket egymáshoz, valamint megszerzett tapasztalataimmal segíteni szeretném a tudatos hallókészülék-választást, hogy mindenki, akinek segédeszközre van szüksége, a lehető legnagyobb szakértelemmel és saját igényeinek megfelelően kapjon ellátást gyártófüggetlenül. Úgy gondolom, ezt a törekvést a civil munkámmal és a SINOSZ-on belül betöltött pozíciómmal együtt tudom a leghatékonyabban közelíteni egymáshoz, hogy minden sorstársunk elégedetten élhesse életét.