A Budapest Bábszínház kezdeményezésére ebben az évadban 3 jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített előadás kerül a színpadukra, más-más korosztályok számára. Ezek közül elsőként egy mesedarabot nézhettek meg Rudolf Kata jelnyelvi tolmács közreműködésével:

A csillagszemű juhász

gyermekeknek szóló előadás jelnyelvi tolmácsolással

Időpont: 2020. október 21. – szerda – 15:00
Helyszín: Budapest Bábszínház (1062 Budapest, Andrássy út 69.), Nagyszínpad

A színdarab hossza: 90 perc, 1 szünettel
Ajánlott életkor: 6+

Jegyár: 1600 Ft
Jegyvásárlás: IDE KATTINTVA
A jegyek nem helyre szólnak. Ezért kérjük, hogy ha jegyet vásárolsz, küldj egy e-mailt a tolmacs.szinhaz@gmail.com címre, hogy előre jelezhessük a színháznak, hogy hallássérült nézőként érkezel!
Így a beengedéskor olyan helyre ülhetsz, ahonnan jól látható a tolmács és az előadás. 

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, volt egyszer egy hatalmas király. Volt egy törvény az ő országában: ha ez a király egyet tüsszentett, az egész országnak azt kellett mondania, „adj’ isten egészségére!”, mert, aki nem mondta, az halál fia volt. Nem akadt senki a birodalomban, aki ne tartotta volna be a parancsot, hiszen a törvény az törvény, kivéve egy valakit: egy csillagszemű juhászt. Megfogták a király emberei a csillagszemű juhászt, vitték a király színe elé, és jelentették, hogy nem akarja mondani, hogy adj’ isten egészségére. Megharagudott a király és parancsolta a juhásznak, hogy mondja ki a jókívánságot, de a csillagszemű hajthatatlan volt. Nem mondom – mondta -, amíg a király őfelsége a lányát nekem nem adja feleségül. A király nem hagyta annyiban ezt a pimaszságot…

További információ, videó és fotók az előadásról: A csillagszemű juhász