Csokorba szedett, szép szavak címmel a régi udvarlási szokásokról lesz szó a SINOSZ Tolna Megyei Szervezetének nőnapi programján.

„Van már udvarlód?” Talán még nagyszüleinktől hallottuk ezt a kérdést. Régen, még pár évtizeddel ezelőtt is szokás volt udvarolni. A mai, modern világban már másképp történik a párválasztás, az udvarlás szó is szinte elfelejtődött. De hogyan is volt ez régen?

Előadóink, Binder Borbála és Kovács József, a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum múzeumpedagógusai segítségével szedjük csokorba a régi, szép ismerkedési és udvarlási gesztusokat, szokásokat.

Az előadást követő beszélgetés során a bátrabb résztvevők akár saját történetet, családi emléket is megoszthatnak a többiekkel. Ha van fényképetek vagy kedves tárgyatok, amely a szép szerelmi emlékeiteket idézi fel, és szívesen megmutatnátok nekünk is, azt is elhozhatjátok a programra.

Időpont: 2023. március 10. 15:30-18:00
Helyszín: SINOSZ Tolna Megyei Szervezete, Szekszárd, Táncsics M. u. 1/b. 

Az előadás után batyus jellegű megvendégelést tartunk, ezért kérjük a résztvevőket, hogy szendviccsel, süteménnyel járuljanak hozzá a programhoz!
Minden hölgy résztvevő ajándékot kap.

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósul meg, jelnyelvi tolmácsolást biztosítunk.

Gyertek minél többen, szeretettel várjuk siket és nagyothalló tagjainkat is!