2019. november 22-én, pénteken Cukrászati műhelyt és előadást tartottak SINOSZ Győri Helyi Szervezetében.
Sulyok Eszter és Patyi Árpád cukrászok vetített képes bemutató előadásukban cukrászati műhelytitkokat osztottak meg a résztvevőkkel.

A közelgő karácsony ünnepe elképzelhetetlen sütemények és torta nélkül, ezért kíváncsian lestük el a fortélyokat.

Az előadók nemcsak beszéltek a piskótáról, a máz készítéséről, a tortáról, a cukrászati krémekről, hanem lehetőséget nyújtottak nekünk a marcipánok és mézes figurák díszítésére is.

Tagjaink virág, kutya és cica marcipán figurákat élvezettel alkottak Eszter irányításával. Gyakorlat szükséges a marcipán gyurmázásához és vágásához, majd a formázáshoz is. A cukrászok a marcipánfigurákat igény szerint vagy fotó alapján történő kiválasztás után elkészítik megrendelésre a születésnapokra, a házassági évfordulókra, az esküvőkre, más alkalmakra is.

Közösen habzsákba töltöttük a cukormázat és azzal díszítettük a karácsonyi illatos mézes figurákat. Mindenkinek a saját fantáziájára volt bízva, hogyan díszíti, majd tálcákra tettük megszáradni a mézeskalácsokat.

Kóstolóra is hívtak bennünket, nagyon finom voltak a cukrászsütemények, amelyeket vendégeink hoztak magukkal.

Jagodics Rezsőné helyi elnök a tagság nevében két köténnyel és más szerény ajándékkal megköszönte a munkájukat.

Köszönjük a Máltai Szeretetszolgálat Győr-Moson-Sopron Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat tolmácsolási tevékenységét és hogy gondoskodtak a program akadálymentesítéséről.

A program a SINOSZ SzÉP keretében jött létre.

Orbán Evelin megyei titkár