I. Sugó Steel Darts Kupa volt Baján

2017. június 3-án, egy csodaszép és napsütéses júniusi szombaton elkezdődött a várva várt verseny. Mindenki kedvet kapott a dobáláshoz. Voltak olyan tagok, akiket már ismerősként üdvözöltek, de voltak olyanok is, akik messziről jöttek (Tatabánya, Budapest, Salgótarján stb.) és próbára tették a tudásukat.

A bajai tagok korábban már rendeztek egy házi bajnokságot, de most nagyobb versenyre gondoltak, ezért jött az ötletük, hogy megrendezzék az I. Sugó Steel Darts Kupát országos szinten. A versenyre 41 jelentkező nevezett be.

A verseny úgy kezdődött, hogy mindenki a selejtezőben megmérkőzött egymással. A selejtező csoportmérkőzés után a továbbjutók bekerültek a nyolcaddöntőbe. A nyolcaddöntő után már kieséses ágra kerültek, nagyon megizzasztották egymást a versenyzők, nagyon izgalmas mérkőzéseket láttak a tagok.

A női kategória versenyét nagy fölénnyel Grassy Mária bajai tag nyerte meg. Második lett egy szintén bajai tag, 65 éves sportember, Pencz Katalin. Katalin sok fiatalt legyőzött, külön gratuláció jár neki. A harmadik helyezett Nándor Izabella lett, negyedik helyezést ért el Kazainé B. Mariann.

A férfi kategória versenye nagyon hosszúra nyúlt, de egy valakinek sikerült legyőzni mindenkit. Pozsár Pál nyerte meg a versenyt (elmondása szerint életében először), második helyre került a kecskeméti tag, Kovács Péter. Harmadik helyezést ért el Halla Lajos, míg id. Szűcs János bajai tag 4. lett.
Legmagasabb pontértéket értek el (3 nyíllal) a következő versenyzők, ezzel különdíjat kaptak: női kategóriában 125 ponttal nyerte meg Halláné Ilona, férfi kategóriában pedig 135 ponttal egy tatabányai tag, Halma Tamás lett különdíjas.

 

Nagy köszönet jár az önkéntes táblafelíróknak, külön köszönet pedig a szervezőknek, Grassy Máriának, ifj. Szűcs Jánosnak és Stangl Gábornak, mert nélkülük nem valósulhatott volna meg a verseny.

Mindenkinek gratulálunk!

KÉPEK

Gál Franciska megyei titkár