Minden év július második hétvégéjén rekordmennyiségű palacsinta sül Derekegyházon. A palacsintasütés a falu és a környező települések összefogásával valósul meg, a fesztivál idején minden arra járó friss palacsintát kóstolhat. A fesztivál idején színpadi kulturális műsorokat láthattunk, az érdeklődők részt vehettek palacsintatáncban vagy palacsintaevő versenyen.

A SINOSZ Szentesi Helyi Szervezete is meghívást kapott a rendezvényre, melynek keretében 2021. július 9-én tagjaink 2 órán keresztül sütötték, töltötték a finom palacsintákat. Az általuk készített finomságokat a fesztivál résztvevői fogyaszthatták el. Nemcsak a palacsintára várakozók hosszú sora izzasztotta meg a tagokat, hanem a forró kánikula is. A hölgyek mellett a férfiak is szép számmal beálltak a serpenyők mögé, hogy minél több édes finomság készüljön az éhes fesztiválközönségnek.

Köszönjük a részvételi lehetőséget a szervezőknek, illetve a tagjainknak a szorgos helytállást! Nagyon jól éreztük magunkat, a színpadon szóló zenére minket is elkapott a ritmus, egy kicsit táncoltunk is a nagy sürgés-forgás közben, a végére egy nagyon elfáradtunk, de nekünk is jutott palacsinta.

Reméljük, jövőre is jövünk!