2018. június 6-án tájékoztató előadást tartott Nagy Gergő, a SoleCall Kft. ügyvezető igazgatója, az általuk kifejlesztett személybiztonsági alkalmazásról a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezetében.

Előadónk, Nagy Gergő jelnyelven mutatkozott be néhány mondatban, amivel azonnal megnyerte a jelenlévőket.

Bevezetőként szó volt a jelenleg hívható segélyhívó telefonszámokról, megtudhattuk, hogy különböző vészhelyzetek esetén igen körülményes és időigényes a használatuk. Ezért kezdett el a SoleCall Kft. kifejleszteni egy olyan valódi alternatívát, ami segítségkérésre tényleges megoldás ilyen esetekben.

  • Optimalizált segélykérés
    A SoleCall alkalmazás révén zárolt képernyőn keresztül is gyorsan és hatékonyan küldhető vészjelző üzenet az egységes segélyhívószámra, illetve a hallássérültek számára működtetett segélykérő SMS számra.

A SoleCall applikációja olyan megoldást is kínál, amellyel nem várt vészhelyzet esetén a bajbajutott személy kézi beavatkozás nélkül adhat vészjelzést mobiltelefonon keresztül. Az új technológia segítségével akár támadás, vagy akár hirtelen rosszullét esetén azonnal végrehajtható a segítségkérés.

  • Vészjelzés váratlan helyzetekre
    Ez esetben kézi beavatkozás nélkül leadható a vészjelzés. A gesztusvezérlés (dobbantás) által az alkalmazás úgy is aktiválható, ha a telefon a zsebben, vagy a táskában van.

Az alkalmazás még fejlesztés és tesztelés alatt van, a szolgáltatás indulása a technológiai alkalmazás finomhangolása után történik, ami 2018. nyár végére vagy őszre várható.

Az előadáson tagjainknak lehetőségük volt csatlakozni az alkalmazás teszteléséhez, Gergő segítségével regisztrálhattak és letölthették az alkalmazást. A megfelelően végrehajtott tesztfeladatok által hozzájárulhatnak egy számukra is nagyon hasznos és életmentő alkalmazás sikeres bevezetéséhez.