Miután október és november hónapban két alkalommal és négy csoportban is ellátogattunk az Országházba, és rengeteg kérdés hangzott el, úgy gondoltuk, hogy meghívjuk egy előadásra Dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő urat, aki egyben a SINOSZ Országos Elnökségének tagja is, hogy Miskolcon is beszéljen a munkájáról.

A képviselő úr 2015. november 26-án látogatott el a borsodi szervezethez. A Vigadó étterembe 16:30-ra vártunk minden hallássérültet, akit érdekelt a téma.

A képviselő úr az előadása alatt beszélt a 2010 és 2015 közötti tevékenységéről a parlamentben, milyen sikeres és sikertelen lobby-ja volt, miért dolgozik folyamatosan. Érdekességeket is mesélt arról például, hogy a leghosszabb parlamenti ülés meddig tartott, hogyan zajlik egy titkos szavazás stb.

Az előadását kivetítéssel tette színesebbé. Miután az előadásának vége lett, helyet foglalt a nézők között és meghallgatta Dr. Szunyogh Szabolcs megyei elnök úr előadását is.

Szeretném megköszönni a képviselő úrnak, hogy meglátogatta a Borsod-A.-Z. Megyei Szervezetet, beszélt a munkájáról és készséggel válaszolt az előadás után feltett rengeteg kérdésre. Az akadálymentesítést Trescsikné Hadnagy Zsuzsa jelnyelvi tolmácsnak köszönhetjük.