A SINOSZ Solti Helyi Szervezet tagjai meghívást kaptak 2018. április 14-én 9 órai kezdéssel a Dunaföldvári Evangélikus Egyházközség és a Sudridom Hagyományőrző Egyesület által “A mennyek kapuja” projekt keretében szervezett tűzzománckészítés programra.

Farkas-Huszka Rózsa vezette foglalkozáson ingyenesen vehettünk részt. Helyszíne a Levendula Alapfokú Művészeti Iskola (Dunaföldvár, Templom utca 36-38.) volt.

Reggel megérkeztünk az iskolába, ahol már friss pogácsával, üdítővel vártak minket, nagy-nagy szeretettel.

Rózsa igazi szakértelemmel vezetett be mindenkit a tűzzománckészítés rejtelmeibe. Minden mozzanatot pontról pontra elmagyarázott, mit, miért és hogyan… Mivel főállásban idős emberekkel foglakozik, így a hallássérült résztvevőkkel való kommunikáció sem okozott neki gondot. Elmondhatjuk, hogy a több mint három óra úgy elröppent, hogy észre sem vettük az idő múlását. Igazi, saját kézzel készített remekművekkel lettünk gazdagabbak.

A foglalkozás után még megnéztük a dunaföldvári várat, aminek a tornyából elláthattunk hazáig is, valamint láthattuk azt a börtöncellát, aminek a falaira egy 1848-as rab a saját vérével festett freskókat.

A nap végén a beígért cukrászdázás sem maradt el 😉

Ez a nap egy igazán kellemes, tartalmas nap volt. A foglakozás szervezőinek köszönjük szépen a lehetőséget.

A kézműves-foglalkozáson készült fotókért köszönet Molnár Gábornak.

Dávid Józsefné ügyintéző