A SINOSZ Dunaújvárosi Helyi Szervezetében február 21-én, pénteken kora délutántól érkeztek a farsangi bálra a kedves tagok, vendégek. Külön örültünk Márti néninek, hogy itt lehetett velünk. Már a terem díszítése zeneszó kíséretében zajlott, mivel Nárai Béla zenész – köszönjük neki ezúton is – szolgáltatta egész este a talpalávalót. Eközben a klubteremben az asztalok megteltek mindenféle finom süteménnyel, farsangi fánkkal, némi itóka kíséretében. Mikor kész volt a terülj, terülj asztalkám, eljött az idő jelmezbe öltözni.

Következhetett a jelmezesek felvonulása a versenyre, de előtte pár szóval köszöntötte a résztvevőket Birknerné Erzsike elnökségi tag. Így aztán Fehérné Rózsika, szervezetünk elnöke már szóhoz sem jutott. Jöttek hát a jelmezesek, de nem a bevonulás sorrendjében: postás kisasszony, nyugdíjas király és királyné, erős ember, macska és kiscica, unikornis, szivárványhajú, hindu vallású nő és boszorkány.

Hát feladtuk a leckét a zsűrinek, az biztos. Kezdődött, vagyis folytatódott a tánc, amíg eldöntötték az első három helyezést. Rövid idő múlva meg is lett az eredmény: természetesen különdíjat kaptak a kislányok, harmadik helyezett a nyugdíjas király, második a postás kisasszony, első a boszorkány lett. Az első helyezett nyereménye hat pohár volt, a második egy tusfürdőt vihetett haza, a harmadik pedig egy tálca aranygaluska süteményt.

Meglepetés is volt, mivel nem tudtunk róla: Birknerné Erzsike hozott egy finom tortát. A Jakó cukrászda ajánlotta fel a Dunaújvárosi Helyi Szervezetnek. (Köszönet érte a Jakó cukrászdának!) Tombolasorsolás is volt, mint mindig. Ha nem is mindenki azt kapta, amit kinézett magának, azt ügyesen megoldottuk. Mindezek után ettünk, ittunk és addig roptuk a táncot, amíg le nem járt az időnk, vagy el nem fáradt a lábunk. Mondhatom, nagyon jól szórakoztunk, jót mulattunk! Jövőre veletek ugyanitt, de remélem még jobb lesz a mulatság, és többen leszünk!

Köszönet a szervezőknek, segítőknek, és köszönjük mindenkinek a részvételt.

Viszontlátásra a következő klubnapon, március 16-án!

Kovács Emília helyi elnökségi tag