A SINOSZ Dunaújvárosi Helyi Szervezete kirándulást szervez Gödöllőre,
a Királyi Kastélyba

2018. december 15-én, szombaton.

Megismerjük a gödöllői kastély történetét, betekintést nyerünk Erzsébet királyné életébe.
A kirándulás az Adventi Kastélynapok idején lesz – ekkor teljes ünnepi díszben lesz a kastély, sőt az ország legnagyobb karácsonyfáját is megtekintjük.

Fontos tudnivalók:

Utazás:

 • Dunaújvárosból induló tagoknak:
  • indulás: 7:25-kor távolsági busszal Dunaújváros – Dózsa Mozitól, érkezés: 8:40-kor Budapest, Népliget autóbusz-pályaudvarra!
  • Onnan a kék, 3-as metróval a Deák Ferenc térig, átszállva a piros, 2-es metróval a Keleti pályaudvarra érkezés. Ott találkozunk a Székesfehérvári Helyi Szervezet tagjaival is.
 • Székesfehérvárról induló tagoknak:
  • indulás 8:42-kor vonattal – a vonat pótjegyes! (+150,- Ft), érkezés: 9:29-kor Budapest-Déli pályaudvarra! Onnan a piros, 2-es metróval a Keleti pályaudvarra érkezés.
 • Továbbutazás: A két helyi szervezet tagjai együtt indulnak a Keleti pályaudvarról 10:30-kor induló vonattal, érkezés Gödöllőre 11:08-kor. Onnan alig 15 perces kényelmes sétával érkezünk a Gödöllői Királyi Kastélyhoz.

Program:

11:40-kor kezdődik a tárlatvezetés, amely jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített lesz.

A tárlatvezetés (kb. 70 perc) után szabad-, kötetlen program vár ránk, az Adventi Kastélynapok programjain vehetünk részt (kézművesek karácsonyi vására; Kürcsi-őskalács, sült gesztenye, forralt bor, puncs stb.)

Költségek, kedvezmények:

A kiállításhoz és az utazáshoz feltétlen hozd magaddal a SINOSZ tagsági igazolványt!
Költségek: A részvételi díjon felül az utazás, étkezés térítése saját költségre történik!

A kirándulás alatt a SINOSZ tagsági igazolvány által igénybe vehető kedvezmények:

 • 90%-os utazási kedvezmény – SINOSZ-tag + egy fő kísérő.
 • A Gödöllői Királyi Kastélyban ingyenes belépő az állandó és az időszaki kiállításra – SINOSZ-tag + egy fő kísérő.
 • Csak a tárlatvezetési díjat kell kifizetnünk (5500,- Ft), amit a csoport tagjai közösen fizetnek ki (ahányan leszünk, annyi felé oszlik el a költség).
Szeretettel várunk Benneteket, jelentkezés december 14-ig, a dunaújvárosi helyi elnöknél, Fehér Lászlónénál, a 70/614-4989 telefonszámon, SMS-ben, vagy a megyei titkárnál, Troppert Zitánál a szekesfehervar@sinosz.hu e-mail címen vagy a 06-70/953-6341-es telefonszámon!