A Heves megyei SINOSZ-tagok már az előző évben terveztek az aggteleki cseppkőbarlangba egy buszos kirándulást. Tavaly erre nem volt lehetőség a vírus miatt. Újraterveztük, és most megvalósult a program!

2021. szeptember 26-án, vasárnap bérelt különbusszal Egerből indultunk Edelény felé.
Az Edelényi Kastélyszigeten tárlatvezetéssel vártak minket, amely nagyon tartalmas és színes, másfél órás gyönyörűséget adott a szemünknek, a szívünknek és a lelkünknek. A pompás 1700-as évekbe kerültünk vissza a történelem hullámhosszán. Mindenkinek melegen ajánlom, aki nem járt még a kastélyban, hogy tekintse meg. Páratlan! Nem győztünk fényképezni, hiszen fotópályázatot írtunk ki erre a napra.
A színes és díszes falak, mennyezetek után egy természeti kincshez indultunk, az aggteleki Baradla-cseppkőbarlanghoz. Csodás volt az időjárás aznap, így még a buszon is készültek úti képek. Egyik gyönyörűségből a másikba estünk, amikor elindultunk a barlangtúrán. Az egyórás rövid túra látnivalója magáért beszélt. Itt is folyamatosan villogtak a telefonok és a fényképezőgépek. Szinte mindenki fotózott, így a rengeteg elkészült képből személyenként 5 pályamunkát várunk a megszokott elérhetőségre: eger@sinosz.hu e-mail-címre.

A fotópályázathoz készült képek beküldési határideje: október 12. 10.00.

A FOTÓPÁLYÁZAT záróünnepsége és díjátadása október 15-én, pénteken, 15 órától lesz az egri klubhelyiségben!

Várjuk a kiránduláson részt vevő tagokat és minden érdeklődőt erre az ünnepségre, amelyen kivetítjük a pályaműveket is. A zsűrizést Molnár István Géza fotóművész végezte, ő fogja értékelni a nyertes képeket! A díjazást a SINOSZ SzÉP pályázati támogatásából valósítjuk meg!

Köszönjük tagjainknak az aktív részvételt, és Humicskó Ildikó jelnyelvi tolmács egész napos közreműködését! Jó volt veletek újra együtt!

Baradla-barlang, Aggtelek - látogatók a cseppkőbarlangban

Tudtad, hogy az Aggteleki Nemzeti Park területén található Baradla-barlangot díjmentesen látogathatják a SINOSZ tagjai?

Érvényes tagsági igazolványoddal mindhárom cseppkőbarlangi túrán (aggteleki és jósvafői rövid túra, Vörös-kői középtúra) ingyenesen vehetsz részt.
További információ az egyes túráknál olvasható: Naponta induló barlangtúrák

Edelényi Kastélysziget - kép a főbejárat felől

Tudtad, hogy a SINOSZ-tagok és személyenként 1 fő kísérőjük díjtalan belépésre jogosultak az Edelényi kastélyszigeten is?