A Bródy Sándor Megyei- és Városi Könyvtár szervezésében november és december hónapban is tartottunk programokat az egri szervezet klubhelyiségében.

A 9. alkalmon, 2018. november 13-án Egészségnapot szerveztek tagjainknak. A meghívott előadók között ismerkedhettünk meg Polacsek Anikó egészségnevelővel, Kulcsárné Király Mária könyvtárossal – aki a gyógyfüvekről tartott tájékoztató előadást és kóstolót – és nem utolsósorban Keller Józsefné Lucival, a Heves Megyei Diabétesz Szövetség elnökével, aki kóstolóval kínálta a részt vevő tagokat. Nagyon tartalmas előadásokat hallhattunk az egészséges táplálkozásról és különböző gyógyfüvek hatásairól, melyek közül meg is kóstolhattunk egy párat gyógyteaként. A HEMEDISZ vércukorméréssel és kóstolóval készült. Örömmel fogadták a tagok a nagyon színvonalas programot. Köszönjük Vasné Varga Zitának a szervezést és Kévés Zsuzsa jelnyelvi tolmácsnak a kommunikációs akadálymentesítést.

A 10. alkalmon, december 18-án már közel voltunk az ünnepekhez, így Csiffáry-Vass Réka gyógypedagógus-pszichológus szakember eljövetele boldogságot, örömöt hozott a szívünkbe. 4 évvel ezelőtt már találkoztunk vele. Azóta sok minden történt. Lehetett mesélni és kellett is mesélni. A hangulatos klubhelyiségben, egy csésze teával, egy kis aprósüteménnyel kedveskedve, beszélgethettünk a régi hagyományokról, az ünnep fontosságáról, az advent, a várakozás, a készülődés emlékeiről. Kis történetekkel, idézetekkel teremtettük meg az ünnep hangulatát. Köszönjük Vasné Varga Zitának a szervezést itt is, és Kévés Zsuzsa olyan sokat kifejező jelnyelvi tolmácsolását.

Domboróczki Tamásné megyei titkár