Egerben a SINOSZ Egri Helyi Szervezete is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz 2022. június 25-én.

Az egri Civil Közösségek Háza először adott otthont eme nagyszerű, civil szervezetek által összeállított és megvalósított rendezvénynek. Az első civil szervezésű Múzeumok Éjszakája az Egri Civil Kerekasztal Szabadidő Szekció szervezeteinek közös rendezvénye, mely 16 civil szervezet összefogásával valósult meg. Az ötletgazda és a program megálmodója a Jármű Örökségeinket Őrző Egyesület volt.

A 2022. év Múzeumok Éjszakája országos rendezvény mottója: „Újragombolt hagyományok

A Szabadidő Szekció és a meghívott szervezetek, személyek nagy örömmel és lelkesedéssel készültek erre a délutánra és éjszakára, ahol az idei év mottójának megfelelően kiállításokkal, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, énekekkel és táncokkal is bemutatkoztak, megmutatkoztak. A 16.00-kor kezdődő megnyitó után láthatta a közönség az Aranyszőrű bárány című mese jelnyelvi adaptációját Szőke Mihály jelnyelvi mesemondó előadásában, Kévés Zsuzsanna jelnyelvi tolmács közreműködésével.

Délután 2 órában folyt még tárlatvezetés és a kommunikációs akadálymentesítés jelnyelvi tolmácsolással a kiállítások, előadások alatt. Köszönjük Kévés Zsuzsanna jelnyelvi tolmácsnak.

Médiahírek:

Több mint 900 látogatóval büszkélkedhetünk, ami „letette az alapkövet” az egri civil közösségek előtt a program folytatásához. Köszönjük tagjainknak a részvételt és hogy részesei lehettünk egy közös, civil programnak.