Egerben minden év novemberében sportnapot szoktunk tartani.

Miért pont november hónapban? Többen is kérdezhetik. Azért, mert november 25-én van a Magyar Labdarúgás Napja a híres Aranycsapat 1953-as 6:3 győzelme tiszteletére.

Most is felidéztük ezt a szép dátumot november 23-án, a III. Fordulat kupán a Reversi játékban, és 24-én az egri Hadnagy úti sportcsarnokban tartott sportnapon.

A társasjáték-versenyen Kis Zsuzsa és Zombori Tamásné képviselte  SINOSZ-csapatot. Más fogyatékosságügyi szervezetek játékosaival közösen játszottunk, és élményt szereztünk magunknak és másoknak is. Köszönjük Deli Károlynak a szervezést.

A sportcsarnokban a bemelegítést Farkasné Cili tartotta, akinek köszönetet mondtunk az idősek hónapja során tartott tornákért. A tornán egy hónapon keresztül változó létszámmal voltak jelen az idősek, de nagyon kellemesen érezték magukat a segítőkész Cilivel. Többen visszajeleztek, hogy sokat segített nekik az idős-torna és megváltoztatta életüket is. Még egyszer köszönjük a figyelmességet és a törődést Cilinek.

Az ökölvívó sportcsarnokban többen kedvet kaptak egy-egy bokszkesztyűt felvenni, és a bokszzsákot vagy egymást gyepálni. De lehetett ugrálókötél-versenyt is tartani, amelyben Somogyi Magdolna is kihívóra talált a jelnyelvi tolmács Balázsné Csoma Ildikó személyében. A fiúk, amint előkerült  focilabda, azonnal csapatba rendeződtek és megkezdődött egy kispályás focimeccs. Mivel 60+ éves volt a csapatok tagjainak nagy része, így csak rövidített mérkőzéseket játszottak le. Nagy fitt labdával és kis tüskés, lapos labdával is lehetett játszani. Nagyon jól éreztük magunkat ezen a mozgásos napon is a tagokkal.

Köszönjük Farkas Gáborné Icusnak a zsíroskenyér-hegyeket, melyeket csodásan készített el!