A Heves Megyei Szervezet a SINOSZ SzÉP keretében “Ismerd meg a főváros nevezetességeit!” címmel kirándulásos programsorozatot tervezett ebben az évben.

Mindhárom kirándulásra nagyon kiemelkedő számban jelentkeztek tagjaink. A programzáró összejövetelt, a kirándulásokhoz kapcsolódó vetélkedőt 2018. október 26-án tartottuk meg, amelyre 21 tag jött el. Az előkészített vetélkedő résztvevőire ilyen nagy létszámban nem is számítottunk. Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezetővel vártuk a játszani vágyó kiránduló tagokat. A tesztet a titkár már egy héttel korábban elkészítette, és mindennap változtatott rajta, hogy jobbnál-jobb, furmányos kérdésekkel idéztesse fel a résztvevőkkel a februári, márciusi és áprilisi kirándulásokat. Voltak beugratós kérdések, de volt olyan is, amelyre csak az tudta a választ, aki ott volt, részt vett a kiránduláson. A tagok lelkesen töltögették a tesztet.

A tervezett 3 helyett 4 díjazott lett a harmadik helyen kialakult döntetlen eredmény miatt. Vendégünk kitöltötte azt az időt, foglalkozott a tagokkal, ameddig a megyei elnökkel összeszámoltuk a pontszámokat. A Mátyás-templomról további különleges, figyelemreméltó és érdekes dolgokat tudtak meg a részt vevő tagok ezen a rendhagyó, jól sikerült klubnapon.

Köszönjük a tagok részvételét, Farkas Gáborné elnökségi tag segítségét, és Kévés Zsuzsának a jelnyelvi tolmácsolást.