A múlt héten a szombat délután az egészség jegyében telt a Békés Megyei Szervezetnél.

A T.É.M.A. pályázat keretében minden évben megrendezésre kerülő program idén sem maradhatott el. Egészségi állapotunkat sokféle módszerrel felmérhetjük. A legfontosabb indikátorok talán mégis a vérnyomás, vércukorszint, koleszterinszint, testzsírszázalék. Ezen értékek mérését már hagyományosan a Regionális Welness Egyesület munkatársai végzik nálunk. Beke Szilvia, ismerve az értékek norma határait, figyelmeztette a tagokat arra, hogy min kell változtatniuk, ha túl magas értéket mutatott valami, vagy éppen megnyugtatta őket, hogy minden rendben.

A látásunkat is érdemes legalább évente ellenőriztetni, főleg, ha szemüvegesek is vagyunk. A Junior Optika kedves és hozzáértő munkatársa, K. Szabó Zoltán idén is elvégezte a tagoknak a látásellenőrzést és a szemnyomásmérést. Ajándékként minden tagunk kapott Tőle egy szemüvegtörlőt.

Az egészség azonban nemcsak ennyiből áll. Fontos a test és lélek egyensúlya is, a mozgás is. Boda József, SINOSZ-tag régóta jógaoktatóként tevékenykedik. Elmesélte az érdeklődőknek a személyes útját, hogyan talált rá a jógára és az Ő életében milyen változásokat hozott ez. Ezután az alapokkal ismerkedhettek meg tagjaink és néhány mozdulatot is elsajátíthattak testi-lelki egyensúlyuk előmozdításáért. Józsi felajánlotta, hogy amennyiben van érdeklődés, nagy szeretettel tart még a hallássérültek körében külön foglalkozásokat.

Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

 

Bognár Gyöngyi megyei titkár